20 жовтня, 2016

У селі пам’ятають вченого

Відкриття меморіяльної дошки в селі Йосипівці. (Фото: Володимир Пісковий)

КРОПИВНИЦЬКИЙ‚ Кіровоградська область. – 26 вересня увічнили пам’ять відомого земляка Федора Сарани у меморіяльній дошці на приміщенні школи, яку він свого часу закінчив. Один з ініціяторів і провідний автор видання „Шевченківський словник“, лавреат Шевченківської премії, літературознавець, бібліофіл та дослідник літератури Ф. Сарана народився та виріс у селі Йосипівці, на мальовничих берегах річки Гептурки.

Директор школи Тетяна Горобець, за порадою завідуючої музеєм історії педагогіки Інституту післядипломної педагогічної освіти Лариси Гайди, звернулася до громади села, до депутатів сільської ради з пропозицією встановити пам’ятну дошку.

26 вересня, коли Ф. Сарані виповнилося б 95 років, її урочисто відкрили. Багато своїх книг з дарчими написами видатний земляк (а його наукова спадщина становить понад 260 назв) подарував рідній школі та сільській бібліотеці. Бібліотекарі Тетяна Дорошенко та Оксана Криштопа систематизували їх у тематичні виставки, які представили гостям заходу.

Донька вченого Тетяна Коровіна разом із сестрами Наталею та Людмилою завітали на відкриття меморіяльної дошки. Гості поклали квіти на могилу Ф. Сарани, який свого часу заповів поховати його у рідному селі.

Коментарі закриті.