1 вересня, 2016

У Ріо-де-Жанейро відбулося закриття Олімпіяди

Прапор України на параді олімпійців несла фехтувальниця Ольга Харлан (Фото: НОК)

РІО-ДЕ-ЖАНЕЙРО. — 21 серпня на стадіоні Маракана в столиці Бразилії відбулися офіційні церемонії закриття XXXI Літніх Олімпійських Ігор. На кінці церемоній було урочисто погашено олімпійський вогонь. Відтак на стадіоні розпочався карнавал.

Ігри проходили від 5 до 21 серпня. В них брало участь понад 10 тис. спортовців з 207 країн світу у 31 видах спорту. Медалі здобули представники 78 країн.

На першому місці були спортовці США, які разом привезли додому 121 медалів: 46 золотих, 37 срібних і 38 з бронзи. На другому місці була Великобританія (27 золотих, 23 срібних і 17 з бронзи), а на третьому Китай (26 золотих, 18 срібних і 26 з бронзи).

На цих іграх Україну представляло 205 спортовців у 27 видах спорту. Вони зайняли 31-ше місце, здобувши 11 медалів: дві золоті, п’ять срібні й чотири з бронзи.

Золоті медалі здобули Олег Верняєв з гімнастики (також привіз срібло з багатоборства) та весляр Юрій Чебан. Збірна шаблісток – Ольга Харлан, Олена Кравацька, Аліна Комащук та Олена Вороніна – завоювали срібну медаль для України. Срібні медалі також принесли стрілець Сергій Куліш, борець греко-римського стилю Жан Беленюк та Павло Тимощенко (п’ятиборство). Бронзову нагороди для України привезли веслярі Дмито Янчук і Тарас Міщук. Інші медалі з бронзи здобули Богдан Бондаренко (скок у височінь), шаблістка О. Харлан і гімнастка Ганна Різатдінова.

Наступні Літні Олімпійські Ігри відбудуться від 24 липня до 9 серпня 2020 року в місті Токіо, столиці Японії.

Коментарі закриті.