18 листопада, 2016

У Ню-Йорку вшанували пам’ять жертв Голодомору

Митрополит Української Православної Церкви США Антоній‚ Єпископ Павло Хомницький та Єпископ-емерит Василь Лостен з Української Католицької Церкви очолили Панахиду в Катедрі св. Патрика. (Фото: Ірена Реєнт-Савіяно)

НЮ-ЙОРК. – Сотні американських українців‚ друзів і спонзорів України прибули 12 листопада до Катедри св. Патрика на щорічну пропам’ятну програму‚ присвячену пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.

Митрополит Української Православної Церкви США Антоній‚ Єпископ Павло Хомницький та Єпископ-емерит Василь Лостен з Української Католицької Церкви очолили Панахиду. Співав хор „Думка“ під орудою Василя Гречинського.

Після Панахиди промовляли новообраний президент Українського Конґресового Комітету Америки Андрій Футей‚ Постійний представник України при ООН Посол Володимир Єльченко‚ який передав думку колишнього Генерального секретаря ООН Кофі Анана‚ котрий вважає Голодомор геноцидом. Сенатор Чарлз Шумер подякував свідкам Голодомору Олександрові і Надії Северинам за мужність і стійкість у важкі роки.

Посол України в США Валерій Чалий зупинився на численних злочинах сталінського режиму проти України‚ зокрема проти кримсько-татарського народу‚ який предстваляв на пропам’ятній асамблеї Мустафа Джемілєв.

Старший радник Представництва США в ООН Віліям Поп оголосив послання від Білого Дому‚ у якому висловлено підтримку українському народові у боротьбі за цілісність державної території і демократію.

Коментарі закриті.