12 травня, 2016

У Конґресі США пропонують посилення санкцій проти Росії через окупацію Криму

ВАШІНҐТОН. – 29 квітня у Палаті представників Конґресу США зареєстровано новий законопроєкт, який з’ясовує позицію США з приводу окупації Криму Росією, посилює санкції проти неї і пропонує іноваційні методи для надання допомоги Україні. Законодавці Еліот Енґель (демократ‚ штат Ню-Йорк) і Адам Кінзінґер (республіканець‚ Ілиной) запропонували законопроєкт, який підтримали 14 законодавців, включно з двопартійним керівництвом Українського кокусу в Палаті представників, які запропонували Акт про стабільність і демократію в Україні.

Автори законопроєкту пишуть, що аґресія Росії проти України підірвала суверенітет України і водночас загрожує довготерміновим інвестиціям США в цілісній, вільній і мирній Европі. Окупація Криму Росією – незаконна. Щодо цього питання політика Америки мусить бути чіткою, як у випадку багаторічної окупації Радянським Союзом країн Балтії, при одночасному збереженні трансатлантичної єдности.

Акт STAND (Stability and Democracy for Ukraine Act) – це новий підхід до всіх тих питань і дає ясно зрозуміти, що США не стоятимуть бездіяльно у час, коли Володимир Путін залякує своїх сусідів, випробовує рішучість НАТО і намагається підірвати єдність західних країн.

Акт STAND посилює санкції проти Росії і відкидає будь-яку форму визнання панування Росії над Кримом. Він чітко визначає право України на самооборону і пов’язує будь-яке пом’якшення санкцій із своєчасним і повним виконанням Мінських угод. Законопроєкт кодифікує введені в дію указом Президента США санкції щодо Росії, а також підсилює режим санкцій шляхом обмеження можливостей їх обходити.

Законопроєкт вводить обмеження на передання Росії певних предметів і послуг військового призначення з боку країн-членів НАТО, які містять американські технології або компоненти, доти, поки вона силою окупує територію України або будь-якої країни-члена НАТО‚ поширює дію „Закону Маґнітського“ на території, окуповані або контрольовані Росією, такі як Крим, Абхазія, Південна Осетія і Придністров’я.

 

Коментарі закриті.