22 вересня, 2016

У Вашінґтоні відзначили свято України

Посол України в США Валерій Чалий (в центрі) і його дружина Людмила Мазука вітають першого Посла США до України Романа Попадюка на святкуваннні 25-річчя Незалежности України. (Фото: Яро Бігун)

ВАШІНГТОН. – Для урочистого відзначення у Вашінґтоні 25-ої річниці незалежности України 14 вересня Посольство України в США обрало Інститут миру, що у самому центрі американської столиці. Серед понад 500 гостей заходу були представники дипломатичного корпусу, американських урядових і парляментських кіл, політологічних центрів та неурядових організацій, міжнародних фінансових установ і підприємництва США, місцевої української громади та засобів масової інформації.

У вітальному слові Посол України в США Валерій Чалий подякував американській стороні за підтримку України у протистоянні російській аґресії, провідництво у консолідації спільної міжнародної реакції на порушення Росією норм міжнародного права, а також за сприяння реформам в Україні, як у секторі безпеки та оборони, так і в соціяльно-економічній сфері.

Посол вручив орден „За заслуги“ ІІІ ступеня Ігореві Воєвідці, президентові Фундації ім. Омеляна і Тетяни Антоновичів.

На прийнятті були присутні Митрополит Української Православної Церкви США Антоній‚ Уповноважений Президента України у справах кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв, який виступив із зверненням щодо неприйнятности будь-якого компромісу щодо окупації Росією Криму, а також захисник України Олександер Косолапов, який проходить лікування у Національному військовому медичному центрі ім. Волтера Ріда після важкого поранення, отриманого на Донбасі.

Привітання на підтримку України прозвучали від конґресменів Брендана Бойла, Джеральда Конелі, Сандера Левіна, Била Паскреля, Дейвіда Прайса, Пітера Роскама та Дункана Гантера, конґресвумен Марсі Каптур, а також від помічника заступника Державного секретаря США Бриджіт Брінк, яка підкреслила, що санкції проти Росії не буде знято, доки вона не виконає повністю свої зобов’язання.

Представники Конґресу наголошували, що США ніколи не визнають незаконну спробу анексії Криму та продовжуватимуть підтримувати Україну у протистоянні російській аґресії, оскільки це є боротьбою за загальнолюдські цінності.

Потенціял України у сфері розробок та іновацій було представлено на виставці „50 винаходів, які Україна подарувала світові“. Про задум її створення гостям розповіла представник правління Українського кризового медія-центру Наталя Попович.

 

Коментарі закриті.