3 лютого, 2017

У Авдіївці загострилося становище

29 січня в районі Авдіївки на Донеччині почався нічим не спровокований наступ російсько-терористичних військ на Авдіївку і навколишні села і містечка. Є втрати з обох сторін. Гинуть не лише військові, а і мирні мешканці, які проживають у цьому реґіоні. Президент України Петро Порошенко заявив, що українські військові лише відповідають на вогонь сепаратистів і не ведуть обстрілів по житлових районах Донецька і Ясинватої, де, за його словами, сепаратисти розміщують артилерію. Ситуація в районі Авдіївки залишається напруженою. 

Глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що ніч проти 1 лютого була відносно спокійною, хоча російські найманці стріляли з „Ґрадів“, гармат і танків. А вже вранці стало відомо про чотири штурми в районі Авдіївки. Терористи намагаються відбити ту позицію, яку вони втратили під час провального штурму Авдіївської промзони 29 січня. Вони знову порушили режим тиші, який зобов’язалася ґарантувати Росія. Світова спільнота закликає негайно припинити кровопролиття, а Кремль, своєю чергою, в усьому звинувачує українську сторону. 

Український кризовий медія-центр надіслав 31 січня вміщену нижче заяву Віце-прем’єр-міністра із питань европейської та евроатлантичної інтеґрації України Іванни Климпуш-Цинцадзе щодо ситуації в Авдіївці 

Останніми днями ситуація на сході України драматично погіршилася. Заборонена Мінськими угодами зброя широко використовується Росією у Авдіївці та на всій лінії розмежування. Семеро українських захисників убито, десятки поранено за останні дві доби. Відмова Росії та її маріонеток припинити вогонь задля того, щоб відновити інфраструктуру, може залишити 400 тис. людей у реґіоні без води, електроенерґії і тепла за температури мінус 20 градусів за Цельсієм.

Ми працюємо над тим, щоб забезпечити базові потреби людей. Водночас, Україна інформує своїх міжнародних партнерів щодо ситуації, надає об’єктивну інформацію та повідомляє про розвиток подій у зоні конфлікту.

Світ має знати правду про злочини Кремля – лише тоді він збагне глибину прірви, в яку нас всіх штовхає Росія.

Боротьба українців проти російських загарбників – це боротьба свободи проти тиранії, майбутнього проти минулого.

Коментарі закриті.