15 вересня, 2016

Упокоївся Владика Річард Семінак

Св. п Владика Річард Семінак.

Зі смутком повідомляємо, що 16 серпня‚ на 75-му році життя‚ упокоївся в Бозі Владика Річард Семінак, єпарх Чиказької єпархії.

Річард-Стефан Семінак народився 3 березня 1942 року у Філядельфії. Після закінчення початкової школи продовжував навчання в гімназії, де вирішив стати священиком. У 1958 році зарахований до Стемфордської малої духовної семінарії св. Василія, Конектикат. Богословську освіту здобув у Вищій духовній семінарії св. Йосафата у Вашінґтоні, одержавши ступінь маґістра богослов’я.

25 травня 1967 року висвячений на священика. У 1968-1969 роках навчався в Римі, де здобув ступінь бакалавра східнього канонічного права‚ після чого повернувся до США‚ був сотрудник катедрального собору Непорочного Зачаття у Філядельфії‚ церкви Святого Духа у Честері, Пенсильванія‚ церкви Пресвятої Трійці в Янґставні, Огайо‚ парохом церков Стрітення в Ленсдейлі, Пенсильванія‚ св. Анни у Воринґтоні, Пенсильванія‚ Благовіщення Пресвятої Богородиці в Маямі, Пресвятої Трійці в Карнеґі, Пенсильванія‚ капеляном Провінційного дому Сестер-Василіянок та Академії св. Василія у Філядельфії, Манор Коледжі, Дженкінтавн, Пенсильванія.

Також був єпархіальним директором Катехитичної комісії та Комісії екзаменаторів для молодшого духовенства, членом Ради комітету пенсійного фонду для священиків, єпархіальним консультором, протопресвітером Південного деканату, реґіональним духівником Союзу Українських Католиків „Провидіння“.

4 жовтня 1984 року одержав титул папського капеляна.

25 березня 2003 року Святіший Отець Іван-Павло ІІ номінував шамболяна Р. Семінака Єпископом Української Католицької Єпархії св. Миколая в Чикаґо.

Похоронні Богослуження за новопереставленого Владику Річарда Семінака відбулися в Чикаго 22-23 серпня‚ у Філядельфії 26 серпня. Чин погребення – на цвинтарі Пречистої Діви Марії в Елкінс-Парку‚ Пенсильванія.

 

Коментарі закриті.