24 червня, 2016

Університет став національним

МИКОЛАЇВ. – 15 червня до міста завітав Президент України Петро Порошенко, щоб відкрити новий виробничо-перевантажувальний комплекс „Бунґе Україна“, здійснити кадрові зміни у проводі Миколаївщини та присвоїти статус національного Чорноморському державному університетові ім. Петра Могили.

Університет проявив себе як один з найкращих вищих навчальних закладів півдня, минулого року відкрив факультет журналістики на 50 студентів, отримав ліцензію на підготування лікарів. Вступити на цей факультет можуть 150 осіб.

„Я знаю, що ви довго цього чекали, – звернувся до присутніх на конференції президент, – але це не подарунок, це визнання ваших заслуг, досягнень, вашого професійного рівня і тієї ролі, яку ви граєте і на півдні України, і в усій державі. Для мене дуже важливо, що університет ім. Петра Могили є першим університетом на півдні нашої держави, де навчання розпочалось саме українською мовою. Я це сприймаю, як форпост українства“.

Присвоєння університетові статусу національного, ректор Леонід Клименко назвав найбільш хвилюючим моментом у своєму житті, адже це чимала подія для кожного українця.

Коментарі закриті.