7 липня, 2016

УНСоюз сумує з приводу смерти Головного секретаря Христини Є. Козак 

Св. п. Христина Є. Козак

ПАРСИПАНІ, Ню-Джерзі. – 27 червня відійшла у вічність, проживши 62 роки, Христина Є. Козак, головний секретар Українського Народного Союзу від 2002 року. Вона була найкращим спеціялістом УНСоюзу в ділянці забезпечення і одним з трьох членів Головної екзекутиви УНСоюзу‚ котрі працюють на повний час.

Х. Козак народилася в Бруклині, Ню-Йорк, а виростала в Ратерфорді, Ню-Джерзі, де була активною членкинею Станиці Пласту в Пасейку, а також ходила до місцевої Школи українознавства. Відтак проживала в Тексасі та Фльориді перед поверненням до Ню-Джерзі в половині 1990-их років.

Вона здобула ступінь бакалавра з музичної освіти у Фарлей Дікінсон Університеті в Ратерфорді. Впродовж 13 років працювала в Орлендо, Фльорида‚ в Бюрі конвенцій та гостей повіту Орандж. На цій посаді вона отримала значний досвід взаємин з клієнтами.

У 1996 році Х. Козак почала працювати в рекордовому відділі УНСоюзі і з часом стала директором відділу забезпечення. Вона була обрана головним секретарем 2002 року, а відтак була переобрана на цю посаду в екзекутиві в 2006, 2010 та 2014 роках. Вона була ліцензованим продавцем забезпечення впродовж 20 літ, керуючи штабом ліцензованих професійних працівників у Головній канцелярії УНСоюзу в Парсипані та організовуючи курси забезпечення для секретарів відділів УНСоюзу.

Працюючи головним секретарем, Х. Козак створила комп’ютерну програму ілюстрацій плянів життєвого забезпечення УНСоюзу, була співзасновником Центру ресурсів для секретарів відділів та аґентів-продавців, автором пояснень Книги вкладок УНСоюзу (на „CD” і на інтернеті) та додала нові пляни життєвого забезпечення (термінове страхування на 20 років і невідкладні ануїтети, як також короткострокові та середньострокові ануїтети) до портфеля послуг УНСоюзу. В 2013-2014 роках вона видавала журнали „УНСоюз і громада: друзі на все життя”, які були широко розповсюджені на українських фестивалях в США. Під її керівництвом на посаді головного секретаря відділ професійного продажу УНСоюзу збільшився до 150 професійних аґентів за контрактом.

Х. Козак гордилася тим, що УНСоюз надає професійні послуги кожному членові, а службовці роблять усе можливе‚ щоб задовольнити членство УНСоюзу. І справді, у своїх звітах на конвенціях УНСоюзу і річних нарадах Головного Уряду, вона часто підкреслювала ці унікальні якості братської установи‚ яка була заснована 1894 року.

Покійна залишила в смутку матір Лідію Козак; доньку Ірину Йорей з чоловіком Майком та їхніх дітей Юстина, Конора й Тайлера; брата Андрія Козака з дружиною Христею та їхніх дітей Катю й Дам’яна. Її батьком був покійний Зенон Козак.

Також оплакують Х. Козак її співробітники в Головній Канцелярії УНСоюзу, члени Головного Уряду, багато яких прийшло віддати їй останню почесть в похоронному заведенні „М. Джан Скенлон Фюнерал Гом“ у Памптон-Плейнс, Ню-Джерзі, та помолитися на похоронному Богослуженні 1 липня в Римо-католицькій церкві Матері Божої Потіхи у Вейні, Ню-Джерзі.

Замість квітів родина просила складати пожертви на добродійну організацію „Susan G. Komen for the Cure“.

Коментарі закриті.