18 лютого, 2016

Україні потрібні книжки англійською мовою

Президент України Петро Порошенко проголосив 2016 рік Роком англійської мови в Україні. Міністерство освіти України дбає про потрібні підручники для середніх шкіл, університетів та бібліотек. Але в Україні їх недостатньо, а замовляти книжки з Росії було б некорисно і непрактично.

Екзекутива Українського Конґресового Комітету Америки (УККА) вирішила допомогти. На складах УККА є 72 річники англомовного „Українського квартальника“, зміст якого може послужити не тільки лектурою для студентів, а й цікавим матеріялом для науковців. Якщо студенти не одержать нашу лектуру, то одержать московську, насичену брехнею і пропаґандою. Також є багато цікавих видань анґлійською мовою, які теж треба вислати.

Екзекутива УККА доручила управі Ради Оборони і Допомоги Українцям (РОДУ) опрацювати плян достави цих річників до України та розподілу для університетів і бібліотек. Ця акція мусить відбутися швидко, щоб студентам вчасно доручити матеріяли.

Ми просимо в міру можливостей допомогти нам успішно провести цю акцію. Кожна пожертва буде проголошена у пресі. Чеки пожертв слід виписувати на UCCA-RODU та висилати на адресу: Ukrainian Congress Committee of America‚ 203 Second Ave., New York, NY 10003.

Кліфтон, Ню-Джерзі

Коментарі закриті.