30 листопада, 2016

Українці зустрілися з сенаторами США

Сенатори США Роб Портман і Джон Баррассо під час зустрічі з представниками різних національностей громад Огайо.

ПАРМА, Огайо. – 3 листопада сенатори США Роб Портман (Огайо) і Джон Баррассо (Вайомінґ) зустрілися з представниками різних національностей громад Огайо. Зустріч, в якій взяли участь представники української, польської, литовської, латиської, чеської, словенської, сербської, німецької, словацької, румунської, італійської, македонської і ліванської громад, організував і очолив президент Українського Конґресового Комітету Америки (УККА) Андрій Футей.

Сенатори підтвердили необхідність сильної зовнішньої політики США і сильного союзу з НАТО зокрема у світлі російської аґресії в Україні та ґльобальною загрозою з боку Росії для всього світу. Вони спонзорували і проштовхували законопроєкт в Сенаті США, який був розроблений для забезпечення Україні оборонною військовою зброєю – „Законопроєкт захисту України“, і рішуче вимагали, щоб НАТО захистило своїх союзників Естонію, Латвію та Литву від російських погроз і можливої аґресії в цих країнах.

Два сенатори визнають, що Росія витрачає понад 1 млрд. дол. на пропаґандистську і дезінформаційну кампанію в США. Сенатор Р. Портман разом з сенатором Крісом Мерфі ввели законодавство, щоб допомогти американським союзникам протистояти урядовій пропаґанді Росії та інших країн. Особливо законопроєкт поліпшить здатність США протистояти чужоземній пропаґанді та дезінформації.

Сенатор Р. Портман і сенатор Дж. Баррассо відвідали Україну декілька разів і продовжують активно цікавитися поточними політичними, економічними та військовими подіями в Україні. Сенатор Р. Портман є одним з засновників і співголовою Сенатського Кокусу. 19 жовтня він отримав найвищу відзнаку УККА – „Шевченківську Грамоту Волі“. Сенатор Дж. Баррассо є членом сенатської комісії до справ міжнародних відносин і сенатського комітету до справ енерґетики.

Українську громаду представляли А. Футей, Марта Ліщинецька-Келеґер – голова Українських Злучених Організацій Огайо, Тарас Шмаґала старший, Василь Ліщинецький і Віра Іваницька.

 

Коментарі закриті.