21 квітня, 2017

Українці відзначать важливі дати в 2017 році

Учасники установчих зборів Всегромадського крайового комітету.

НЮ-ЙОРК. – У 2017 році українці всього світу відзначать важливі дати історії боротьби українського народу за свою незалежну державу, а саме 75-ліття створення Української Повстанської Армії (УПА), 70-ліття акції „Вісла“, 70-ліття Великого рейду УПА на Захід, метою якого було показати всьому світові, що Україна продовжує боротися за своє визволення від московсько-більшовицького ярма.

18 січня з ініціятиви представників управ Товариства Вояків УПА в США, Організації Оборони Лемківщини в Америці та Об’єднання колишніх вояків УПА США і Канади відбулися сходини представників цих організацій у справі скликання представників всіх крайових громадських організацій і установ для створення Всегромадського крайового комітету для вшанування трьох вищезгаданих річниць. 4 березня відбулись установчі збори, на які було запрошено представників Українського Народного Саоюзу, Товариства Вояків УПА США, Організації Оборони Лемківщини в Америці, Об’єднання колишніх вояків УПА США і Канади, Українського Конґресового Комітету Америки, Закордонного Представництва Української Головної Визвольної Ради, Організації Оборони Чотирьох Свобід України, Пласту‚ Злученого Українсько-Американського Допомогового Комітету, Фундації Українського Вільного Університету, Спілки Української Молоді в Америці, Союзу Українців Католиків „Провидіння“, „Нової Української Хвилі“, Об’єднання Жінок ООЧСУ, Союзу Українок Америки, Українсько-Американської Фундації „Воля“, Централі Українських Кредитових Кооператив Америки, Крайового Комітету США для Визнання Голодомору геноцидом, Української Американської Координаційної Ради.

Збори обрали Діловий комітет у складі: голова – Зеня Ковальчин-Брожина‚ заступники голови Богдан Ковалик, Марійка Дупляк, Марко Гованський, Петро Потічний‚ Дмитро Возняк‚ Леся Гаргай‚ Рома Лісович. Пресові референти – Ліда Слиж і Микола Галів – україномовні‚ Христя Котляр – англомовна.

Координатором Наукової конференції обрано Володимира Зарицького а Програмового комітету – Андрія Стасіва.

До Почесного комітету запрошено Митрополита Стефана Сороку, Митрополита Антонія, Посла України до США Валерія Чалого‚ президента УККА Андрія Футея та голову УАКР Ігоря Ґавдяка.

Проведення урочистого вшанування річниць запляновано на 14 жовтня. За додатковими інформаціями слід писати до голови комітету З. Ковальчин-Брожини на адресу: [email protected].

 

Коментарі закриті.