5 лютого, 2016

Українські католики влаштували свято

Хор Собору св. Юрія Переможця співає у Черкаській обласній філармонії. (Фото: Олександер Костирко)

ЧЕРКАСИ. – Парафія Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви за сприянням міської ради та товариства „Урожай“ в особі директора Олега Васецького 15-17 січня в Черкасах провела міський фестиваль „Різдвяна коляда“. Окрасою фестивалю став Архикатедральний хор Собору св. Юрія Переможця зі Львова.

15 січня було здійснено проєкт „Черкаси колядують“ з участю колядників та щедрувальників з числа працівників освіти, організацій та установ міста. Вони пройшли маршем до Театральної площі, де відбулося святкове дійство та пригощання учасників козацьким кулішем та чаєм.

16 січня дитячі й дорослі творчі колективи міста показали концертну програму в Будинку культури ім. Івана Кулика.

17 січня в обласній філармонії відбувся ґала-концерт з участю хору Собору св. Юра, а увечорі на Театральній площі – вулична програма фестивалю „Різдвяна коляда“.

У хорі Собору св. Юрія Переможця співають 25 хористів, зокрема ветерани хору – подружжя Лев та Ярослава Данилишини, Людмила Скорук, Анна Маньковська, Мирослава Островська, Любов Гаврилюк. Хор записав компакт-диски „Літургія Івана Золотоустого“, „Блаженне сяйво Різдва“, „Вечірня та утреня великої чотиридесятниці“.

Реґент хору Надія Поворозник одночасно викладає у Львівському державному музичному училищі ім. Станіслава Людкевича.

Коментарі закриті.