5 лютого, 2016

Українські діти отримали подарунки з США 

Подарунки вручили дітям, що проживають в зоні антитерористичної операції в Донецькій області.

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – Завдяки щедрій українській громаді в США Злучений Український Американський Допомоговий Комітет (ЗУАДК) передав подарунки від св. Миколая 951 дитині з східніх областей України.

В грудні 2015 року Сумська обласна організація Товариства Червоного Хреста України з допомогою ЗУАДК влаштувала День св. Миколая для 150 дітей, батьки яких загинули або були поранені в зоні віни.

Св. Миколай відвідав найнебезпечніші зони і обдарував 150 дітей у селищі Станиця Луганської области‚ 43 дітей в місті Щастя‚ відвідав Станично-Луганський районний центр соціяльної реабілітації дітей-інвалідів‚ де 50 дітей одержали солодощі та новий одяг. Св. Миколай також не забарився й до 150 дітей Старобільського району, Донецької области.

Св. Миколай обдарував 117 дітей з родин загиблих на війні від Національної Ґвардії України, 50 дітей – від Правого Сектора, 30 дітей сиріт – з багатодітних сімей Коропського управління соціяльного захисту населення Чернігівської области, 37 дитини – з міської організації „Діяна” багатодітних сімей Києва, 73 дітей‚ поранених під час обстрілів, 18 дітей з Іллічівська‚ Маріюполя, селища Сартана.

У комунальному закладі Черкаського навчально-реабілітаційного центру „Країна добра” відбулася програма „Яка радість, який рай, іде святий Миколай”. В цьому центрі перебувають діти з складними вадами розвитку: 83 дитини віком від 2 до 19 років.

З Міністерства оборони України написали: „Висловлюємо глибоку вдячність за Вашу допомогу дітям, що проживають в зоні антитерористичної операції в Донецькій області. Завдяки Вашому сприянню, діти мали нагоду відчути настрій Різдвяних свят та насолодитися справжнім дитинством, яке було обірване війною. Зараз сучасні діти ростуть‚ дивлячись на зруйновані будинки та слухаючи звуки пострілів, повітряної тривоги та похоронів”.

Коментарі закриті.