14 квітня, 2017

Українське телебачення діє на окупованих територіях

КРАМАТОРСЬК. – Донецька філія суспільного мовника отримала ліцензію на супутникове мовлення. Телеканал „До ТеБе“ з 3 квітня розпочав мовити по обидві сторони лінії розмежування.

Від початку антитерористичної операції (АТО) реґіональні філії Національної телекомпанії України (тепер – Національної суспільної телерадіокомпанії України) у Донецькій та Луганській областях опинились на захоплених територіях. Згодом було прийнято рішення відновити роботу Донецької і Луганської обласних телерадіокомпаній на підконтрольних Україні територіях – у Сєверодонецьку та Краматорську. Проте сиґнали цих телеканалів не були доступні місцевим жителям.

„Війна розділила українців: люди опинилися по різні сторони лінії розмежування. До сьогоднішнього дня ті, хто опинився на окупованих територіях, знали, що відбувається у цьому розірваному навпіл реґіоні, лише від російських телеканалів, які нашпиговані пропаґандою, – розповів заступник генерального директора НСТУ Михайло Шматов. – Ми отримали супутникову ліцензію на мовлення для донецької філії „До ТеБе“. І з 3 квітня суспільне донецьке телебачення можна дивитися на супутнику по обидві сторони конфлікту.

Це величезна перемога для всіх нас: створювати єдине інформаційне поле та об’єднувати країну інформаційно, особливо в областях, де триває війна і наші громадяни залишились ізольованими від об’єктивної інформації про події в реґіоні. У наших найближчих плянах – ліцензування Луганської філії. Ми хочемо, аби ця філія також могла вести супутникове мовлення на окупованих територіях Луганської области“.

Внаслідок реформи суспільного телерадіомовлення всі обласні телерадіокомпанії були приєднані до Національної телекомпанії України (НТКУ) з 19 січня цього року і входять до загальної системи суспільного телебачення. Донині Донецька та Луганська філії мовили у цифровій мережі на тимчасових дозволах виключно на території, підконтрольній Україні. Наша поштова адреса: НТКУ, вул. Мельникова, 42, Київ 04052 Ukraine.

Ганна Бичок – тимчасово виконуюча обов’язки голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, Київ.

Коментарі закриті.