25 лютого, 2016

Українська громада звернулася до Парляменту Португалії

Представники українських організацій у Португалії.

ЛІСБОНА, Португалія. – Українські громадські організації Португалії звернулася з спільною заявою до Парляменту Португалії і його Президента Едуардо Феро Родріґеша з проханням продовжувати дію економічних та політичних санкцій щодо Росії у зв’язку з її військовою аґресією проти України. Цю заяву підписали всі громадські організації, в тому числі і багатоетнічні, які беруть на себе відповідальність представляти думку українців.

Під популістськими гаслами слов’янського братерства та політичної терпимости діяли підтримувані місцевими лівими силами громадські організації, які заохочували українців до свого членства через соціяльні послуги (допомога у леґалізації, пошук роботи тощо). На жаль, самих українців мало зацікавило те, що ці організації офіційно належать до російських програм „Рускій мір“ та „Россотруднічество“. Одягаючи вишиванки, провідники цих організацій давали фальшиві коментарі про історію та сьогодення України, готуючи таким чином ґрунт для виправдання майбутнього захоплення України Росією.

У спільній заяві до португальського парляменту чітко зазначено, що Росія є аґресором, що Голодомор був актом геноциду проти українців. Для патріотичних активістів важливо визначити єдину позицію для спільних дій.

Найголовніше, що організації, які в минулому офіційно належали до  „Руского міра“, входили до складу Координаційної ради російських співвітчизників, були учасниками численних проросійських конґресів та нарад, тепер відкрито визнали, що Росія є аґресором і віроломно напала на Україну.

Спільні підписи ще раз показали португальцям, що в Україні відбувається не громадянський конфлікт, як це постійно хоче показати Москва, а що Росія веде фактичну війну проти України і завдання всієї европейської спільноти зупинити аґресора.

Павло Садоха – голова Спілки українців у Португалії.

Коментарі закриті.