5 серпня, 2016

Україна заявила протест

До „Свободи“ 1 серпня надійшла вміщена нижче заява Міністерства закордонних справ України (МЗС) України у зв’язку з рішенням Росії про включення тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та Севастополя до складу Південного федерального округу Російської Федерації.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням про включення тимчасово окупованих Російською Федерацією територій Автономної Республіки Крим та Севастополя до складу Південного федерального округу. Це рішення є нікчемним і таким, що не створює жодних правових наслідків, не впливає на статус Автономної Республіки Крим та Севастополя і міжнародно визнаних кордонів України.

Держава-окупант продовжує демонстративно нехтувати Статутом ООН, Резолюцією Генеральної асамблеї ООН „Територіяльна цілісність України“, Гельсінкським заключним актом 1975 року, Меморандумом про ґарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї 1994 року, своїми зобов’язаннями за Договором про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією 1997 року та іншими нормами міжнародного права.

МЗС вкотре закликає Російську Федерацію повернутися до виконання своїх міжнародних зобов’язань, припинити аґресію та незаконну окупацію частини суверенної території України.

З приводу згаданого рішення МЗС України надіслало відповідну ноту російській стороні.

Коментарі закриті.