15 червня, 2016

Увесь світ засудив аґресію Росії

10-11 червня українські громади Европи, Канади і США провели ґльобальну акцію „Стоп Путін! Стоп війна!“, щоб весь світ почув: „Ми хочемо спинити вбивства наших людей на сході України“. Акція відбулася в 22 містах України.

В Києві, не дивлячись на дощову погоду, на Майдані Незалежности зібралося близько 100 осіб, закликаних організацією „Сила людей Києва“. Учасники акції зверталися до киян і гостей міста з проханням підтримати ініціятиву та відправити в Раду Европи типові листи, в яких міститься звернення до еврочиновників з обґрунтуванням, чому санкції ні у якому разі не можна послаблювати і тим більше скасовувати. Під час акції було зачитано звернення народного депутата України Наталії Веселової, яку війна змусила покинути рідний дім на Донеччині.

„Санкції – дуже важливий інструмент в боротьбі з путінським режимом. Погіршення економічної ситуації в Росії не лише зменшить можливості Росії вести аґресивні дії проти сусідів, але й внесе розкол в середовищі російської політичної еліти, в якій далеко не всі готові терпіти складне економічне становище“, – зазначила у промові відома російська опозиціонерка Ольга Курносова.

У Запоріжжі активісти біля обласної адміністрації тримали плякати: „Стоп Путін! Стоп війна!“, „Посилити санкції до Росії!“.

Акції на підтримку України відбулися в Амстердамі, Барселоні, Будапешті, Відні, Лондоні, Лозані, Москві, Парижі, Празі, Цюріху, Франкфурті.

9 червня на одній з центральних площ Лісбони українці Португалії долучилася до акції „Стоп Путін!“, повідомила Спілка українців у Португалії. В акції також взяли участь українські дипломати.

У Кіровограді 10 червня провели акцію організації „Громадська варта“ та „Спільна дія“. Активісти перед портретом Володимира Путіна розташували імпровізований цвинтар з хрестами. Вшанувати пам’ять земляків закликав представник громадської організації „Бойове братство“ Олег Кокуленко. Промовляли Єпископ Кіровоградський та Голованівський Української Православної Церкви Київського Патріярхату Марко, молода літераторка Ольга Мігель.

Учасники акції підписали лист-звернення до Президента України з прохання сприяти якнайшвидшому поверненню з полону двох кіровоградців – Олександра Корінькова та Сергія Глондаря, яких уже півтора року незаконно утримують сепаратисти.

 

Коментарі закриті.