24 лютого, 2017

Туристів запрошує Україна 

Посол України в Ізраїлі Генадій Надоленко (зліва) і заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Титарчук (в центрі) з учасниками української делеґації. (Фото: прес-служба Посольства України) .

ТЕЛЬ-АВІВ. – 7-8 лютого відбувся 23-ий міжнародний туристичний ярмарок, на якому були представлені найкращі куточки України, пам’ятки її історії та культури. Фотографії, альбоми, розповіді представників українських туристичних аґенцій запрошували відвідати Україну.

20 тис. гостей з 40 країн світу були учасниками туристичного форуму країн, розташованих на берегах Середземного моря. Україна, яка має Чорне море, є постійним учасником цього заходу і щоразу її експонати, проєкти, маршрути, зони відпочинку та історичні місця викликають зацікавлення.

Про стан та перспективи туристики в Україні розповів перший секретар з економічних питань Посольства України в Ізраїлі Сергій Братчик: „Зрозуміло, що на тлі війни, яку розпочала Росія на сході України і яка триває вже три роки, туристика, як і вся економіка, потерпає збитки. Однак, стенди, які представлені на цьогорічному туристичному ярмарку в Ізраїлі, привертають увагу учасників форуму. Стенд України, який був представлений аґенціями Києва, Львова, Трускавця, викликав зацікавлення і привернув увагу колеґ і гостей форуму. За минулий рік 120 тис. ізраїльтян відвідали історичні місця України та лікувальні заклади Трускавця. Створені і діють спеціяльні туристичні маршрути для віруючих євреїв. Відомо, що це Умань, синагоги Києва, невеликі містечка, де колись жили євреї. Українці їдуть в Ізраїль, аби відвідати святі місця, познайомитися з природою та історією країни“.

Розширити співробітництво в галузі туризму між Україною та Ізраїлем, а також збільшити кількість ізраїльських туристів в Україну – це одне із завдань Міністерства економічного розвитку і торгівлі, яке займається проблемами українського туризму. Про це йшлося і на зустрічі заступника міністра Михайла Титарчука з Міністром туризму Ізраїля Яривом Леві, представниками ізраїльського уряду та підприємців держави.

А туристичні аґенти з України зустрілися зі своїми колеґами, обмінялися досвідом та домовилися про нові ділові контакти. Йшлося і про інвестиції, які так потрібні для економічного розвитку України.

Коментарі закриті.