16 січня, 2016

ТУМ допомагає „Просвіті“

Діють курси української мови для переселенців зі сходу України та Криму.

Товариство української мови ім. Шевченка в США (ТУМ) допомагає просвітянам України в їхній дуже важливій праці, пересилаючи їм книжки з різних ділянок, друковані в діяспорі, гроші на видавничу працю, на стипендії для здібної молоді, яка буде студіювати україністику.

Минулого літа вислали до Національного університету „Острозька академія“ 12 пакунків української літератури (665 одиниць). Це були праці з всесвітньої та української історії, мемуаристики, літератури, світового та українського мистецтва. Також було переслано 52 альбоми – колекцію поштових марок.

До „Просвіти“ в Рівному ТУМ висилає книжки з різної тематики від 1996 року. В жовтні 2015 року з ініціятиви просвітянина Михайла Борейка та голови міського об’єднання „Просвіти“ Катерини Сичик відбулася презентація надісланої літератури. З книгами знайомили історик Андрій Жив’юк, педагог Лілія Овдійчук, філолог Тетяна Сергіюк, мистецтвознавець Анжела Халидюк, знавець музики Святослав Мельничук.

5 жовтня 2015 року розпочалися курси з вивчення української мови для дітей переселенців зі сходу України та Криму. Про презентацію книг в Рівному поінформувала ТУМ Галина Коломис, член ради міського об’єднання „Просвіти“.

 

Норт-Порт, Фльорида

Напишіть відгук