7 липня, 2016

Тривають свята замків

Під час Свята замку у Сидорові, Тернопільська область. (Фото: Олександер Вівчарик)

CИДОРІВ, Тернопільська область. – 12 червня у селі відбулося свято замку за програмою збереження історико-архітектурної спадщини. Свята замків вже відбулися у Тернополі 17 квітня, 8 травня –  у Збаражі, 29 травня – у Кременці, 5 червня – у Бережанах. Відбудуться свята у Скалаті, Теребовлі,  Чорткові, у селах Нирків, Токи, Підзамочок і в селищі Вишнівець.

Сидорівський замок-корабель.

Сидорівський замок-корабель.

Загалом по всій Україні збережено 100 замків і 34 з них – на Тернопільщині. Указом Президента України створено Національний заповідник „Замки Тернопільщини”, до якого включено 10 замків. Замки раннього середньовіччя, збудовані з дубових колод, не збереглися зовсім, хоча на Тернопільщині їх було понад 100.

Сидорівський замок-корабель, або як його ще називають замок Калиновських, напевне, ще не бачив такої кількости гостей, як на святі. Були різні розваги, смачна кухня, сувенірні ятки, виставка ретро-автомобілів. Для любителів футболу облаштували зону для перегляду футбольного гри Німеччина-Україна.

5Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, виступаючи перед  учасниками  свята, закликав краян побувати у кожному замку области, щоб переконатися, якими  чудовими мальовничими краєвидами, численними пам’ятками архітектури та культурної спадщини багата Тернопільщина.

Місцеві аматори сцени та професійні виконавці представили для господарів і гостей велику концертну програму на всі смаки.

Коментарі закриті.