10 листопада, 2016

Трамп переміг на виборах Президента США

Дональд Трамп

Дональд Трамп 8 листопада переміг на виборах Президента США. Велику ролю у перемозі республіканського кандидата зіграли ключові „непевні“ штати Фльорида, Огайо і Північна Каролайна, хоча протягом місяців результати опитувань показували, що перевагу там має Гиларі Клінтон.

У своєму виступі в ранніх годинах 9 листопада в штабі Д. Трамп повідомив, що Г. Клінтон йому вже зателефонувала і привітала з перемогою. „Вона привітала нас з перемогою і я привітав її з дуже складною кампанією, – сказав він. – Настав час для Америки залагодити рани розбрату. Настав час нам, демократам і республіканцям, об’єднатися. Я обіцяю, що буду президентом для всіх американців“.

Президент Петро Порошенко привітав Д. Трампа з перемогою на президентських виборах США. „Щиро вітаю Дональда Трампа з обранням Президентом Сполучених Штатів та дружній американський народ з демократичним волевиявленням. Це символ справжньої демократії, коли ніхто до останньої миті не знає результати виборів. І це є ознакою справжньої демократії, яку завжди сповідували і пропаґували наші надійні та стратегічні американські партнери та друзі“, – зазначив він під час зустрічі з Послом США в Україні Марі Йованович.

П. Порошенко наголосив, що разом з перемогою на найвищу посаду в державі новий президент США перебирає на себе і відповідальність за ґльобальне провідництво США у демократичному світі. Він сказав, що цінує підтримку України політичними силами американської держави, яка була продемонстрована американським народом, підтримкою Конґресу і Сенату, президентом та адміністрацією.

Президент Порошенко сподівається на продовження цієї підтримки США в двох важливих сферах – у боротьбі українців проти російської аґресії, за свободу і незалежність, відновлення суверенітету і територіяльної цілісності, а також у сприянні у здійсненні маштабних реформ в різних сферах, починаючи від боротьби з корупцією, реформи енерґетичного сектору та забезпечення верховенства права, імплементації змін до Конституції в частині правосуддя, реформування системи державних закупівель, оборони та безпеки.

Коментарі закриті.