7 квітня, 2016

Трамп взяв у свою виборчу команду політтехнолога Януковича 

Американська преса пише про те, що у виборчому штабі Дональда Трампа, який веде боротьбу за номінацію від Республіканської партії на президентських виборах у США, з’явився політтехнолог, який консультував раніше Віктора Януковича, колишнього президента України, який втік у Росію.

Як пише газета „The New York Times“, Д. Трамп звернувся за допомогою до Пола Манафорта, щоб здобути підтримку делеґатів на Республіканському з’їзді у Клівленді влітку, де й буде названо ім’я офіційного кандидата республіканців на президентських виборах. П. Манафорт є „стратегом-ветераном” республіканської політичної кухні, пише газета.

Сам Д. Трамп в короткому телефонному інтерв’ю кореспондентові газети на запитання про призначення П. Манафорта відповів: „Так, це правда”.

П. Манафорт, якому 66 років, один з небагатьох політтехнологів, які присутні в обох партіях, який має безпосередній досвід керівництва кампаніями у здобутті номінацій. Як молодий стратег-республіканець він у 1976 році був консультантом у президентській кампанії Джеральда Форда в його протистоянні з Рональдом Рейґаном.

Також він згодом працював на Р. Рейґана в 1980 році і відігравав провідні ролі під час Республіканських з’їздів 1988 та 1996 років, працюючи на Джорджа Буша (старшого) та Боба Дола відповідно.

П. Манафорт привернув до себе увагу останніми роками, пише газета, переважно працюючи міжнародним політичним консультантом, зокрема, коли був чільним радником В. Януковича, якого усунули від влади в 2014 році, зазначає „The New York Times“.

 

Copyright © 2016 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Европа / Радіо Свобода.

Коментарі закриті.