22 вересня, 2016

Ткаченка виключили з „Просвіти“ 

У „Свободі“ 2 вересня було вміщено лист Осипа Зінкевича з Києва „Чи це справжнє звернення?“ про заяву голови Товариства „Просвіта“ Олега Ткаченка з Запоріжжя. Всеукраїнське товариство „Просвіта“ ім. Тараса Шевченка ознайомилося з черговою провокацією громадянина О. Ткаченка‚ спрямованою на підрив авторитету „Просвіти“.

Всеукраїнське товариство „Просвіта“ ім. Тараса Шевченка‚ якому нині виповнилося 148 років‚ не має жодного стосунку до створеної О. Ткаченком фіктивної організації під назвою „Громадська організація Товариство „Просвіта“ ім. Т. Г. Шевченка“. Цю організацію О. Ткаченко створив після того‚ які його виключили з „Просвіти“ за порушення статуту товариства та махінації з фондами і майном Запорізького обласного відділення 4 квітня 2015 року. Мовляв‚ „у вас своя „Просвіта“‚ а в мене – своя“.

З порушенням норм українського законодавства цю організацію Запорізьке міське управління юстиції зареєструвало 22 червня 2015 року. І так протизаконно діє якась організація і використовує нашу назву з провокативною метою. Її діяльність спрямована на руйнування національно-просвітницького руху в Україні.

Не виключаємо й того‚ що дії О. Ткаченка не випадкові‚ що він виконує чиєсь замовлення‚ працює на „п’яту колону“. Це підтвержується й тим‚ що О. Ткаченко своїми діями й закликами підриває основи української державности. Саме цей документ є яскравим прикладом цього. Вважаємо‚ що його антиукраїнська діяльність має стати предметом розгляду правоохоронних органів.

Микола Нестерчук‚
заступник голови Всеукраїнського товариства „Просвіта“ ім. Тараса Шевченка, Київ

Коментарі закриті.