19 травня, 2016

Теренова гра стала відлунням бою УПА 

Учасники військово-патріотичної гри „Гурби-Антонівці-2016“.

АНТОНІВЦІ‚ Тернопільська область. – Три дні, 5-8 травня, тривала найбільша в Україні молодіжна спортивно-патріотична гра „Гурби-Антонівці-2016“, яка отримала статус живої школи командної роботи та стійкости на шляху до перемоги.

Гра, організована Молодіжним Націоналістичним Конґресом, проходила на теренах Рівненщини та Тернопілля, де в 1944 році відбувся найбільший в історії УПА бій. Цьогорічна гра стала 14-ою і була присвячена пам’яті багаторічного її учасника Романа Атаманюка, бійця 93-ої бриґади, що загинув біля Донецького летовища в травні 2015 року.

Участь в тереновій баталії взяли понад 300 хлопців та дівчат з усієї України. Вони були поділені на курені „Леви“ та „Вовки“. Діяла також команда „Диверсанти“. Основне завдання кожної з команд полягало у заволодінні прапором супротивника та „знешкодженні“ гравців іншої команди через знімання нарукавної пов’язки. Найкраще з цим завданням впоралася команда „Вовки“.

Молодь провела екологічну акцію, під час якої було прибрано від сміття лісову площу, територію довкола музею „Штаб УПА Волинь-Південь“. Учасники гри також спілкувалися з ветеранами національно-визвольних змагань Ярославом Перчишином та Ігорем Олещуком.

Коментарі закриті.