17 лютого, 2017

США та Україна підписали Угоду про обмін податковою інформацією

Посол США в Україні Марія Йованович та Міністер фінансів України Олександер Данилюк підписують міжурядову угоду. (Фото: Посольство США в Україні)

КИЇВ. – Посол США в Україні Марія Йованович та Міністер фінансів України Олександр Данилюк підписали 7 лютого Міжурядову угоду на виконання положень Закону США „Про податкові вимоги до чужоземних рахунків“ (FATCA) та з метою сприяння прозорості у сфері податкових питань між двома країнами.

Угода підкреслює тривалу співпрацю США та міцні двосторонні взаємини з Україною, а також зростаюче міжнародне співробітництво, спрямоване на подолання офшорного ухилення від сплати податків.

Посол М. Йованович зазначила: „Сполучені Штати Америки та Україна розвинули дуже міцне партнерство щодо питань податкового адміністрування, і я рада, що співпраця щодо Закону США „Про податкові вимоги до чужоземних рахунків“ (FATCA) і надалі посилить наші зусилля у цій сфері. Сьогоднішнє підписання є значним поступом в наших спільних зусиллях у боротьбі з ухиленням від сплати податків – тією метою, яка має позитивні переваги для обидвох наших країн. Ми з нетерпінням чекаємо на повне застосування цієї Угоди, яка дозволить нам краще виявляти, протидіяти та запобігати ухиленням від сплати податків через покращену прозорість та поглиблену звітність“.

FATCA дасть змогу українським банкам надавати інформацію Податковій службі США щодо фінансових рахунків американських громадян. США ввели в дію Закон „Про податкові вимоги до чужоземних рахунків“ у 2010 році з метою подолання офшорного ухилення від сплати податків шляхом заохочення прозорости та отримання інформації щодо рахунків американських платників податків у інших країнах.

 

Коментарі закриті.