21 квітня, 2017

СФУЖО працює у 21 країні світу

Заснована у 1948 році з метою об’єднання жіночих організацій української діяспори після Другої світової війни навколо спільного бачення майбутньої незалежної України, Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) є важливою і проґресивною силою у світовій українській громаді. Наші складові організації, яких сьогодні налічується 31, працюють у 21 країнах світу на чотирьох континентах, втілюючи культурні, освітні та гуманітарні проєкти, спрямовані на підтримку українських громад в діяспорі та відстоювання прав жінок в Україні.

Як одна із засновниць Світового Конґресу Українців, СФУЖО представляє організоване жіноцтво у цьому координаційному органі української діяспори, а також уможливлює ґльобальну мобілізацію жінок навколо розширення прав і можливостей українських жінок в Україні і в діяспорі з метою їх повного та безперешкодного залучення до політичної, економічної і соціяльної діяльности, дотримання принципів ООН та інших міжнародних стандартів щодо індивідуальних та колективних прав людини, забезпечення необхідної підтримки в питаннях іміґрації та оформлення постійного місця проживання для українок та їхніх сімей, які мешкають в закордонних громадах по всьому світу, підтримка та розвиток української культури, мови та релігійних традицій як в Україні, так і в українських громадах за кордоном, підтримка розвитку України як незалежної, стабільної демократичної держави, обмін інформацією щодо проблем, які безпосередньо торкаються жінок, серед яких торгівля людьми, побутове насильство та насильство за ознакою статі, соціяльне забезпечення та сфера догляду, пошук належних відповідей на нинішню аґресію проти територіяльної цілісности і державности України, в тому числі залучення жінок у всі заходи та переговори щодо миру і безпеки.

СФУЖО досягає своїх цілей завдяки активній співпраці зі своїми складовими організаціями, пропонуючи їм міжнародний майданчик для вільного обміну ідеями та передовою практикою, пошуку рішень і ґльобальної солідарности в час політичних хвилювань.

СФУЖО підтримує сильну і активну присутність в ООН в Ню-Йорку та Женеві як неурядова організація з консультативним статусом в Економічній і соціяльній раді ООН (з 1993 року), а також спираючись на свою акредитацію при Департаменті публічної інформації в ООН (з 1990 року) та членство в Комітеті неурядових організацій при ЮНІСЕФ (з 1997 року). Деталі про участь СФУЖО в ООН можна довідатися на фейсбуці: WFUWO at the UN.

Підтримуйте СФУЖО! Ваші благодійні внески розширюють можливості для посилення впливу жінок на процеси побудови справді демократичного майбутнього для України. Долучіться до справи СФУЖО – єдиної міжнародної організації, яка об’єднує українських жінок, розділених океанами і кордонами, і допоможіть нам прокласти шлях до мирного і безпечного майбутнього для прийдешніх поколінь. За додатковою інформацією звертайтеся до нашої централі. Наша адреса: WFUWO, 145 Evans Ave., Suite 203, Toronto, Ontario M8Z 5X8 Canada. Тел.: 416-546-2491. Електронна адреса: [email protected]. Благодійні внески можуть бути спрямовані у СФУЖО за цією ж адресою.

Дякуємо Вам за фінансову та моральну підтримку!

 

Коментарі закриті.