13 квітня, 2016

СУМ провела провідницький семінар в Вашінґтоні

Юнацтво і виховники СУМ зустрілися з Послом України у США Валерієм Чалим.

ВАШІНҐТОН. – 18-20 березня у приміщенні Посольства України в США відбувся 12-ий провідницький семінар Крайової управи Спілки Української Молоді в Америці (СУМ) з цьогорічним гаслом СУМ – „Україна починається з тебе!”. Ці слова св. п. В’ячеслава Чорновола передають потенціял кожного‚ щоб активно і свідомо допомагати Україні в її боротьбі за правду та збереження ідентичности. Організаторами семінару були голова Комісії провідницького семінару Марійка Дрозд, голова Світової виховної ради СУМ Неля Лавриненко, голова Крайової управи СУМ Юрій Микитин, голова Крайової виховної ради СУМ Xристя Бігун та перша заступниця голови Крайової управи СУМ Леся Гаргай.

Участь в семінарі брали 13 юнаків та юначок з шістьох осередків: Стефця Гумен, Діяна Гуменний та Стефанія Мельник з Гартфорду, Юля Барицька та Микола Дрозд з Клівленду, Вероніка Вінярська, Діана Олексин, Іванка Чичула та Олена Чичула з Палатайну, Александра Тимків і Христина Подберезняк з Пасейку, Юрій Йосипів з Стемфорду та Маруся Бандрівська з Чикаґо. Учасники були були визначені своїми осередками й описали риси провідництва.

Проведення семінару в Посольстві України стало вже традицією. Юнацтво і виховники СУМ зустрілися з Послом України у США Валерієм Чалим, почули його думки про сучасні події в Україні та відповіді на запитання учасників про майбутнє України.

Підчас семінару юнацтво слухало лекції про мотивацію та провідництво, проводило дискусії та інтерактивні заняття на тему провідництва в СУМ та в ширшій громаді. Рівнож учасники зустрілися з директором Української Національної Інформаційної Служби (УНІС) Михайлом Савковим, відвідали Меморіял Голодомору, пам’ятник Тарасові Шевченкові та взяли участь у Літургії в каплиці Української католицької семінарії св. Йосафата, яку відслужив Владика Іван Бура.

Учасники семінару написали листа до Надії Савченко‚ в якому вони висловили підтримку та присяглися жити за її прикладом любови та відданости до батьківщини. Рівнож, на прохання Посла В. Чалого учасники виготовили відеофільм на підтримку Н. Савченко англійською мовою та випустили його в соціяльній мережі.

Учасники семінару відвідали Меморіял Голодомору. (Фото: Леся Гаргай)

Учасники семінару відвідали Меморіял Голодомору. (Фото: Леся Гаргай)

Коментарі закриті.