13 січня, 2017

Створюємо виставку до 100-річчя УНР

Музей української діяспори в Києві до 100-річчя утворення Української Народної Республіки (УНР) у 2017 році плянує відкрити виставку, пов’язану з діяльністю Державного Центру УНР в екзилі. Однак, для цієї виставки потрібні експонати – документи, фотографії та особисті речі українських діячів, які брали участь у роботі Державного Центру УНР, Української Національної Ради, Світового Конґресу Вільних Українців та інших установ, причетних до діяльности УНР на еміґрації. Зокрема, ми шукаємо інформацію про Андрія Лівицького, Миколу Лівицького, Степана Витвицького, Миколу Плав’юка, Івана Багряного, Осипа Бойдуника, Миколу Капустянського, Спиридона Довгаля, Івана Кедрина-Рудницького, Володимира Біляїва, Павла Лимаренка, Михайла Воскобійника, Костя Паньківського, Ярослава-Богдана Рудницького, Івана Самійленка та інших діячів, що причетні до діяльности УНР на еміґрації.

Якщо хтось має матеріяльні речі або важливу інформацію про вищезгадані установи та їхніх діячів і бажає подарувати їх українському музеєві, просимо зв’язатися з нами в зручний для вас спосіб. Будемо вдячні також за контакти нащадків вищевказаних та інших діячів УНР, до кого б ми могли звернутися з нашою проблемою.

Після виставки найцінніші експонати увійдуть до постійної експозиції музею, а решта стане невід’ємною частиною фондів Музею української діяспори.

Наші контакти: Музей української діяспори, вулиця Московська, 40б, Київ, 01015 Ukraine. Електронна пошта: [email protected]. Тел.: (380-44) 280-6418. Facebook: www.facebook.com/MuseumUkrainianDiaspora.

Оксана Підсуха,
директор Музею української діяспори

Назар Розлуцький,
старший науковий співробітник музею

Київ

Коментарі закриті.