21 квітня, 2017

Створено інтернет-портал для українців 

КРАКІВ. – У Польщі живе вже 1.3 млн. українців, тому створено „Красіл“ – новий інтернет-портал для українців Кракова і Сілезії, який вже можна читати на Фейсбуці: www.facebook.com/krasil.net. Це спільний проєкт журналіста Якуба Логінова і Міхала Родака з краківського порталу LoveKrakow.pl.

За офіційними показниками, в Кракові живе вже 40 тис. українців, неофіційно їх може бути значно більше. У Верхній Сілезії є приблизно 150 тис. українців.

Краків пропонує багато місць праці як на простих посадах, які не вимагають кваліфікацій та знання мови, так і на більш спеціялізованих. У місті є багато представництв міжнародних корпорацій, яким не вистачає працівників і шукають їх також серед українців. За 80 кілометрів від Кракова розташоване місто Катовиці, найбільша метрополія Польщі.

У Кракові і Катовицях досі не було джерела інформації, яке допомагало б українцям, заробітчанам і студентам влаштуватись на новому місці. Такі порталі діють у Варшаві і зосереджуються на допомозі українцям, які для життя і праці обрали столицю. Офлайн-версія порталу www.krasil.net вже готова, про його офіційне відкриття буде повідомлено невдовзі на Фейсбуці.

Коментарі закриті.