23 грудня, 2016

Створена Українсько-Арабська ділова рада

Президент Українсько-Арабської ділової ради шейх Емад Абу-Алруб (зліва) та віце-президент УАДР Олег Березюк під час презентації.

КИЇВ. – 14 грудня в аґенції „Укрінформ“ відбулася презентація Українсько-Арабської ділової ради (УАДР). Участь у заході взяли президент УАДР шейх Емад Абу-Алруб, голова політичної ради Української партії „Самопоміч“, віце-президент УАДР Олег Березюк, народні депутати, представники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, дипломатичного корпусу арабських країн, ділових кіл України та країн Арабського Сходу, науковці та громадські діячі.

Шейх Емад Абу-Алруб наголосив на важливості співпраці між державними та приватними секторами в Україні та арабських країнах. За його словами, причина інвестиційної слабкости – неознайомленість з Україною, недостатність реклями, складнощі деяких законів та наявність хабарництва і корупції у судовій системі. Україні потрібно забезпечити безпечні умови і повагу до інвесторів.

За словами шейха, який мав численні зустрічі з керівниками більшости країн Близького Сходу, ці держави готові сьогодні вкладати сотні мільярдів долярів у виробничі потужності в Україні, але не можуть, бо бояться корупції та непрозорости українського законодавства, тому вирішили діяти не через державні структури, а через громадські організації, до яких мають більше довіри. Однією з них має стати новостворена Українсько-Арабська ділова рада.

О. Березюк повідомив, що в УАДР працюватиме інформаційно-аналітичний центр, куди буде збігатися вся інформація, а також будуть створені експертні ради. Безпеку інвестицій забезпечуватиме солідна юридична компанія.

Учасники привітали створення УАДР та висловили бажання співпрацювати в цікавих для обох країн сферах – туристичній індустрії, сільському господарстві, медичних і рекреаційних послугах, банківській справі, а також гуманітарній допомозі переселенцям з окупованих територій.

Коментарі закриті.