13 квітня, 2016

Стан Надії Савченко значно погіршився

Фотографія з Facebook сторінки сестри Надії Савченко.

КИЇВ. – Стан Надії Савченко значно погіршився: 11 квітня норма натрію в крові занижена, а норма калію завищена в чотири рази. Це означає, що її серце може зупинитися в будь-яку хвилину. Про це йдеться в листі Н. Савченко, оприлюдненому на сторінці у соціяльній мережі Facebook її сестрою.

„Мої показники аналізів: натрію при нормі 146 у мене 117 (занижений), калію при нормі 3.6 в мене 17 (завищено в чотири рази). Результат — тромб може забити сердечний кляпан кожну секунду”, – Н. Савченко повідомила сестру Віру.

За її словами, вихід один – розріджувати кров рідиною, однак українка відмовилася припиняти сухе голодування. Н. Савченко також зазначила, що російські лікарі ще раз візьмуть аналізи. „Якщо показники впадуть до норми – наших лікарів пустять, якщо ні, то будемо ще торгуватися”, – зазначила Н. Савченко.

Н. Савченко, яка розпочала сухе голодування 6 квітня, хочуть перевести до лікарні. Про це 13 квітня повідомив один з адвокатів українки Ілля Новіков. „Я зараз бачився з Надією Савченко. Після крапельниці в неділю вона відчуває себе краще. Краще – тільки тому, що на вихідних було зовсім погано. Зараз у неї крім загальної слабкости аномальні реакції – мерзнуть руки і жар по всьому тілу. Зате кров розріджена до нормальних значень. 10 квітня на тлі зневоднення аналізи показали якусь позамежну густоту, несумісну з життям. Федеральна служба виконання покарань Росії після паніки вперше за півтора року видала їй недозволений другий матрас і дуже хоче перевести її від гріха в лікарню. Надія покищо не погоджується, вимогу щодо допуску українських медиків не знімає. На новини з Києва про хід переговорів по ній особисто і по інших реаґує стримано“, – йдеться в повідомленні.

 

Коментарі закриті.