1 квітня, 2016

Сплели пісенний вінок Кобзареві

В Ню-Йорку співають Кобзареві діти. (Фото: Юрій Антонишин)

НЮ-ЙОРК. – Багаторічною доброю традицією стало відзначення в Школі українознавства Об’єднання Українців Америки „Самопоміч” дня народження Тараса Шевченка. 12 березня учні, батьки і гості стали глядачами святкового концерту, присвяченого цій події.

Директор школи Іван Макар вiдкрив програму концерту словом про життя і творчість Т. Шевченка, який подарував багато заповідей своїм нащадкам, що актуальні і в наші дні, коли найкращі сини і дочки виборюють свободу і незалежність України. Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто заплатив життям за її волю.

І. Макар закликав учнів школи бути гідними спадкоємцями талановитого українця, використовувати всі свої здібності і таланти, добре вчитися, бути активними громадянами своєї нації, сильними духом і любити рідну Україну, як любив її Т. Шевченко.

У вінок Кобзареві юні виконавці „вплели” невмирущі поетичні його рядки у театралізованому дійстві з піснями на слова поета. Співали учні молодших кляс. Вихованцi старших кляс виступили з програмами „До мертвих і живих”, „Вічне слово Тараса”, „Незабутній Кобзар”, „Шевченко і Майдан”, „Воскресни, мамо”, поєднуючи минуле з сьогоденням, коли цінності, за які боровся усе своє життя Великий Кобзар, актуальні  нині як ніколи.

Учнівський хор пiд дириґуванням Елi Романишин та з супроводом на форпепіяні вчительки Насті Антонів виконав твори на слова поета.

Вершиною свята стало виконання Шевченкового „Заповіту” та державного гимну України.

Коментарі закриті.