1 грудня, 2016

Солісти з України співатимуть в Ню-Йорку

Людмила Монастирська

У моєму нотатнику є запис: „7 січня – співає Людмила Монастирська в опері „Набуко“. Загалом вона співатиме арію Абіґайл в цій виставі у Метрополітан-опері Ню-Йорку від 12 грудня, але я маю надію почути її саме 7 січня, коли цю оперу транслюватимуть до кількох вибраних кінотеатрів.

Для мене стала відкриттям Л. Монастирська 15 грудня 2012 року, коли я побував на прем’єрі опери Джузепе Верді „Аїда“, ролю якої співала молода українська артистка, солістка Національної опери України. Це був її перший виступ в Ню-Йорку.

Людмила Монастирська

Людмила Монастирська

В юні роки Людмила, тоді – Повстенко, вчилася в середній школі Ірклієва на Черкащині. 10-річною дівчинкою у 1985 році співала на сільському святі.

Дідусь її Іван Хоменко мав чудовий тенор, дуже любив співати та довгі роки був учасником сільського хору. Коли закінчила вісім клясів, батьки у супроводі вчителів – баяніста Сергія Фурси і його дружини хормайстра Галини привезли дівчинку до Києва, в музичну школу ім. Райнґольда Ґлієра. Хоча вона мала ледве 15 років, її прийняли на вокальне відділення, зваживши на виняткові вокальні дані.

Після цієї школи майбутня солістка вчилася в Національній музичній академії ім. Петра Чайковського. Уже в 1997 році студентка перемогла на міжнародному музичному конкурсі ім. П. Чайковського саме з виконанням арії Аїди.

Сценічне життя після академії була непростим. Співала Л. Монастирська в оперній студії академії, в столичному Муніципальному оперному театрі для дітей та юнацтва, в Черкаському обласному академічному українському театрі – увесь 2006 рік були лише концерти і творчі вечори. Лише у 2009 році стала солісткою Національної опери України. За кілька років, після конкурсу в Лондоні, прийшло міжнародне визнання.

Дмитро Білосельський

Дмитро Білосельський

У нинішньому сезоні в цій же опері виступлять ще два солісти‚ які походять з України. 27 грудня Л. Монастирська не вийде на сцену, її в ролі Абіґайл замінить Тетяна Мельниченко з Миколаєва. Це буде її дебют в Метрополітен-опері.

Солістка закінчила Одеську державну музичну академію і дебютувала в Одеському театрі опери і балету в опері П. Чайковського „Євгеній Онєґин“. Її голос – ліричне сопрано з рідкісним тембром.

Батько солістки був військовим, жили на російській Камчатці, потім оселился в Миколаєві, де дочка закінчила музичне училище. Батьків вже немає. В Миколаєві живе бабуся.

Тетяна Мельниченко

Тетяна Мельниченко

Т. Мельниченко перемагала на багатьох міжнародних вокальних конкурсах, зокрема у французькій Тулузі, еспанській Памплоні, в чеських Карлових Варах, в Мадриді. Вона має 15 лавреатських звань. В 2000 році великий еспанський тенор Альфредо Краус запросив Т. Мельниченко на стажування в Школі музики королеви Софії в Мадриді, після чого вона співала в Берліні, Мадриді, Барселоні, Брюселі, театрах інших міст, де їй надали численні ролі у найпопулярнішх операх.

Дмитро Білосельський співатиме ролю первосвященника Захарії. Соліст народився в Павлограді, Дніпропетровської области, а вчився в Москві, де став солістом Московського академічного камерного хору, з яким виступав з концертами в Німеччині, Франції, Японії, США і Арґентині. У 2005 році став солістом хору Московського Сретенського монастиря, виступав у багатьох країнах. Від 2010 року – соліст оперної трупи Великого театру у Москві.

Коментарі закриті.