18 листопада, 2016

Соборові св. Володимира у Чикаґо виповнилося 100 років

Учасники святкування 100-ліття Українського православного катедрального собору св. Володимира у Чикаґо.

ЧИКАҐО. – Парафія Українського православного катедрального собору св. Рівноапостольного Великого князя Володимира була започаткована 1916 року у Чикаґо як парафія Святої Трійці. 29-30 жовтня громада церкви відзначила своє 100-річчя.

На Великій Вечірні, якою святкування розпочалося, служили Митрополит Антоній – предстоятель Української Православної Церкви США, Архиєпископ Даниїл – предстоятель Собору св. Великого князя Володимира, Єпископ Української Православної Церкви Канади Андрій‚ Єпископ Грецької Православної Церкви у Південній Америці Панкратій.

У своїй проповіді Владика Даниїл нагадав про хрищення України Великим Київським князем Володимиром і звернув увагу присутніх на те, що не все в історії нашого народу проходить гладко і спокійно, але Господнім промислом і з Його святої волі виходить якнайкраще для слави Божої.

Після Богослужіння усі розділили вечерю у прицерковній залі, приготовлену Сестрицтвом. Наприкінці вечері Митрополит Антоній поділив для усіх присутніх святковий торт, який замовила і пожертвувала одна з парафіянок. На торті були написано слова зі Святого Письма: „Просіть – і дано буде вам, шукайте – і знайдете, стукайте – і відчинять вам“.

У неділю учні школи українознавства вітали Владик квітами на сходах храму. Вірш, написаний до ювілею, продеклямувала Андріана Думка. Владик також привітали голова Парафіяльної управи, голова Сестрицтва та настоятель собору о. Іван Лимар. На Службі Божій, прикрашеній величним співом хору під керівництвом Володимира Поповича, усі молились за тих, хто відійшов у вічне життя, та за щасливе майбутнє громади.

У своїй проповіді Митрополит Антоній згадав історію заснування та розвитку громади собору і вручив церковні нагороди тим членам парафії, які найбільше потрудилися для слави Божої у громаді.

Після Служби Божої усі попрямували до Українського культурного осередку на святковий бенкет. У залі лунали слова найкращих побажань на адресу Владики Даниїла, о. І. Лимара та усієї громади.

Гостей розважали виступи місцевих артистів та дитячих колективів, а також танцювального ансамблю „Горлиця“ з школи українознавства. Потішили громаду гості щедрими дарунками, а особливо Богдан Ватраль, колишній випускник школи українознавства, даром від Кредитової спілки „Самопоміч“ та Христя Верещак від Фундації „Спадщина“.

Коментарі закриті.