23 квітня, 2016

Слово живе серед людей

Книжки св. п. Лесі Бризгун-Шанти.

З Торонто ми отримали три нових книжечки письменниці св. п. Лесі Бризгун-Шанти. Від нашої громадської організації „Усмішка дитини“, яка опікується дітьми з розумовими і фізичними вадами у Бережанах, ми щиро дякуємо за такі чудові книжечки.  Чоловік письменниці Юрій та дочка, мисткиня Людмила разом з чуйними людьми доопрацювали і видали ці книжки, які не встигла видати за свого життя їхня незабутня дружина і мама.

Багато чудових книжок Л. Бризгун-Шанта написала для дітей, молоді та дорослих, зокрема про 1000-ліття Хрещення України‚ визвольні змагання 1917-1918 років у Києві, Голодомор 1932-1933 років, УПА‚ розкопки археолога проф. Ярослава Пастернака в Галиччині. За свою благородну працю письменниця була нагороджена почесними відзнаками в Канаді та Україні.

Книжки св. п. Лесі Бризгун-Шанти.

Книжки св. п. Лесі Бризгун-Шанти.

Книжка „Деякі речі змінюються, а деякі ні“ вчить нас завжди шанувати своє, рідне, близьке і дороге серцю. Не забувати рідного слова, маминої молитви, свого родоводу, своїх прекрасних традицій, звичаїв та обрядів. Ця книжка розповідає, хоч як нелегко було першим українцям в Канаді, але вони своїми руками, наполегливістю та великими стараннями, з любов’ю і молитвою починали господарювати на чужій землі, засівали її зерном золотистої пшениці, плекали сади, будували оселі, українські школи та Божі Храми. І не загубилася мамина пісня та батькова мудрість на чужині, бо пішла поміж людей і зворушила їхні серця. Розквітли чорнобривці і червона калина в далекому світі, ніби посилаючи радісний привіт з рідної землі. Заколосилися поля золотистою пшеницею, над мирним, синім небом, нагадуючи кольори українського прапора і українську гостинність. Задзвонили дзвони у рідній святині, і церква наповнилась працелюбними, побожними українцями, які прийшли скласти подяку Богові, що не залишив їх самих на чужині, що своїми щедрими ласками кожного дня благословляє їхню важку працю.

Dejaki-rechi-coverДобре, щире, мудре, глибоке, людяне слово св. п. Лесі Бризгун-Шанти завжди зворушує серця і душі читачів. Бо її чудові книжки читають не лише діти, але й дорослі, які у своїх душах завжди почуваються дітьми. Книжки можна придбати в українській крамниці „Koota Ooma” у Торонто або безпосередньо від Л. Шанти‚ якщо на писати до на адресу: Ludmila Shanta‚ 98 Dewson St., Toronto, Ontario, M6H-1H3, Canada.

Михайло Михайлинин – голова громадської організації „Усмішка дитини“, Бережани, Тернопільська область

Коментарі закриті.