16 грудня, 2016

Священик малює природу

На виставці о. Олег Чижиков і його картини. (Фото: Олександер Костирко)

ЧЕРКАСИ. – 19 листопада обласний художній музей представив персональну виставку о. Олега Чижикова, настоятеля Української православної церкви Успіння Пресвятої Богородиці Київського Патріярхату, яка знаходиться на території обласного онкологічного медичного закладу.

Ще з шкільних уроків малювання супроводжує автора виставки протягом усього його життя. У дитинстві найкращим подарунком на день народження був набір фарб і хлопчина з великим надхненням перемальовував квіткові композиції з листівок. Під час служби в армії майбутній мистець зробив перші серйозні проби пензля. У війську була перша персональна виставка у Будинку офіцерів.

Після армії О. Чижиков одружився, народилася донечка. Повернувшись до Черкас, аматор вступив до Академії народної творчости у Москві на заочне відділення живопису. Але з розпадом СРСР був змушений покинути навчання.

Переломним етапом у житті О. Чижикова став 2003 рік: посвячення у сан, навчання у Духовній семінарії та Академії, будівництво храму, після завершення якого майже весь свій вільний час, що з’явився, мистець присвячує живопису. Він хоче показати людям ту красу, яку створив Бог у природі, показати, що життя не завжди суєтне.

Творчий доробок художника презентують 30 робіт, серед яких жанрово переважає клясичний реалістичний пейзаж та натюрморт. Більшість полотен невеликого формату, що дозволяє краще відчути та пережити захват від природи довкола нас. Пейзажі засновані на стишеному спогляданні та спостереженні за найдрібнішими змінами, коливаннями настроїв природи. Його полотна змушують по-новому подивитися на світ. Вони торкаються почуттів та, безперечно, знаходять відгук у душах.

Місяць черкасці милувалися картинами о. О. Чижикова, кожна з яких була виношена автором і несе в собі любов до природи, до людини.

Коментарі закриті.