15 липня, 2016

Свято хорової пісні провели у Пирогові

Співає хор ветеранів з Волині. (Фото: Олександер Вівчарик)

КИЇВ. – 28 червня, саме на День Конституції України, в Національному музеї народної архітектури та побуту, що в селищі Пирогів під Києвом, відбулося свято патріотичної хорової пісні „Червона калина”.

Пирогів – то немовби машина часу, яка переносить в минуле України. Колись тут була монастирська пасіка. Місцеві люди кажуть, що це благословенна земля. Музей національної архітектури та побуту був заснований у 1969 році, однак перших відвідувачів прийняв через сім років.

З того часу на його території площею понад 150 гектарів зосередили понад 200 різних будівель, які символізують реґіони й історичні періоди України. Найстаріша хата датується 1587 роком. Під час прогулянки гості можуть відвідати Полісся, Поділля, Карпати, Наддніпрянщину, Полтавщину, південну Україну. Всі ці реґіони представлені в музеї.

Основна його цінність полягає, мабуть, у природності – прогулюючись чималою територією‚ гості можуть насолодитися українською природою, познайомитися з фолкльором і культурою країни різних століть. У селиші відбуваються театралізовані дійства, народні гуляння під час свят. Отже, музей показує життя українського народу в ті часи, коли, власне, і співали пісні, які нині співають народні хори, що приїхали на фестиваль.

На святі в Пирогові виступили гості з мого міста Сміли – народний самодіяльний ансамбль козацької пісні „Заграва” (художній керівник Володимир Голубничий) і творчий аматорський колектив „Родовід” (художній керівник Людмила Хавренок).

Коментарі закриті.