10 березня, 2017

Свято сучасних героїнь відбулося на Фльориді

Xор 56-го Відділу Союзу Українок Америки під дириґентурою Люби Інґрем. (Фото: Христина Чайковська)

НОРТ-ПОРТ‚ Фльорида. – 56-ий Відділ Союзу Українок Америки вирішив вшанувати сучасних героїнь України‚ жінок Майдану, які три роки тому вийшли в Києві захищати своїх дітей та виборювати право стати частиною Европи. Цей протест був жорстоко покараний, але вистояв через відвагу народу та посвяту життям „Небесної сотні“.

Фотожурналістка Ольга Онишко, яка працювала у Львові та Києві, в листопаді 2013 року перебувала в США‚ але коли дізналася про демонстрацію студентів за вступ України до Евросоюзу, відразу полетіла до Києва і була свідком демонстрації і протесту, які набирали загострення на Майдані. В результаті з’явився її фільм „Жінки Майдану“, де охоплено перебіг дій від 30 листопада 2013 року до 20 лютого 2014 року. Цей документальний фільм 26 лютого було висвітлено в Українському осередку ім. св. Андрія.

В програмі взяв участь хор 56-го Відділу СУА під дириґентурою Люби Інґрем, який виконав „Молитву“ на початку програми та пісні „Лебеді материнства“ Василя Симоненка та „О Україно, о люба Ненько“ на закінчення.

Новостворене тріо в складі дириґента і композитора Михайла Цапара, бандуриста Ореста Грицика та соліста Василя Феся виконало три пісні на честь жінок-героїнь: „Не забувай“ (слова Богдана Лепкого, музика М. Цапара)‚ „Молитва за рідний край” (слова Михайла Каменюка, музика Володимира Гадзінського) та „Моя Україна“ (слова Михайла Бойка, музика Миколи Свідюка).

Прибуток з вечора був призначений на розголос фільму в англійській мові „Women of Maidan“ в Америці та в інших країнах світу. Цей фільм здобув підтримку групи „Women in Film and Video“ і буде показаний на фестивалі фільмів у Форт-Маєрсі‚ Фльорида‚ 9 березня з присутністю режисера фільму О. Онишко.

Вечір підготували членки 56-го Відділу СУА, зокрема голова Анна-Марія Сусла та Анна Мацілинська.

Tріо в складі (зліва): соліст Василь Фесьо, дириґент Михайло Цапар, бандурист Орест Грицик.

Tріо в складі (зліва): соліст Василь Фесьо, дириґент Михайло Цапар, бандурист Орест Грицик.

Коментарі закриті.