7 липня, 2016

Святкували український фолкльор на хуторі біля Тель-Авіву

Посол України в Ізраїлі Генадій Надоленко вручає лист-подяку організаторці заходу Ганні Жаровій. (Фото: Євген Мельников)

ТЕЛЬ-АВІВ. – 24 червня відбувся традиційний український „Етно хутір“ – ізраїльтяни ніби побували в Україні, долучилися до її народної музики, посмакували варениками і купили вишиванки.

Уже вдруге влаштовується свято українського фолкльору. Його ініціятори – члени організації „Ізраїль допомагає Україні“ та Посольство України в Ізраїлі – намагалися показати, на що здатні українці, які живуть в Ізраїлі і як багато у них тут друзів з інших етнічних громад, які також підтримують Україну в скрутний для неї час. На святі було багато гостей з білоруської, грузинської, молдовської спільнот. Захід відвідав Посол Литви в Ізраїлі Едмінас Баґдонас. Гості також принесли на свято свої національні вироби і страви.

Значна частина того, що продавалося і охоче купувалося, виготовлена дітьми з Волині. Зароблені гроші підуть на допомогу дитячим будинкам України і на лікування українських дітей в Ізраїлі. Відбулися майстер-кляси з виготовлення вінків з живих квітів і овочевих букетів. А зовсім маленькі діти малювали під наглядом дорослих свої перші картини прямо на підлозі.

Доки гості ходили торговельними вуличками хутора, їх розважали співаки з Ізраїлю, танцюристи з Грузії, які тепер виступають в Ізраїлі, дівочий гурт зі Львова та чоловічий дует „Сантропе“ з Полтави. Звучали лише українські народні, ліричні та сучасні пісні.

Серед гостей були відомі в українській спільноті Ізраїлю фотомайстри Євген Мельников, Любов Перцюк, журналісти Дарія Ненахова, Шимон Бриман, організатор дитячих заходів в Українському культурному центрі Ізраїлю Сіма Авдєєва. Посол України в Ізраїлі Генадій Надоленко зі сцени подякував цим активістам української громади і вручив їм листи-подяки.

Г. Надоленко, який вперше був на українському хуторі біля Тель-Авіву, сказав: „Я у захваті від побаченого – море української символіки, прапорів, різних речей, виготовлених дорослими і дітками, розмаїття квітів, вишиванок, молодих людей, гостей з різних громад Ізраїля. Я в захваті від почутого – пісень, музики, теплих слів підтримки на адресу України. Свято українського фолкльору відбулося і я вдячний за цю важливу і потрібну роботу“.

Коментарі закриті.