6 жовтня, 2016

„Свобода“ береже пам’ять про Любов Коленську

Св. п. Любов Коленська в редакції „Свободи“. (Фото: Архів „Свободи“)

14 серпня відійшла від нас письменниця і журналістка Любов Коленська‚ яка 25 років працювала в редакції тижневика „Свобода“. Вона мала вже 92 роки віку‚ але у пам’яті колег залишилася завжди молодою‚ енерґійною‚ спраглою творчости.

У редакційній бібліотеці її книжки займають окрему полицю і до них часто звертаються редактори. Л. Коленська дебютувала 1946 року оповіданням „Турботи буднів“ в часописі „Звено“ (Інсбрук)‚ після чого стала авторкою ряду збірок новель, оповідань, нарисів і кількох п’єс‚ написаних в Ню-Йорку і Джерзі-Ситі.

Л. Коленська‚ на той час Савчак‚ народилася 17 квітня 1923 року у Станіславові (тепер Івано-Франківськ), школу закінчила у Львові, а в Інсбруку – філософський факультет університету. У 1949 році разом з родиною еміґрувала до США. Працювала в школі українознавства‚ потім у „Свободі“.

У 1982 році отримала нагороду Літературного фонду ім. Івана Франка в Чикаґо. Її творчість досліджували літературні критики Кость Кисілевський і Володимир Жила.

В редакції її любили за неспокійну‚ веселу вдачу і шанували за плідну творчість‚ увагу до дочок Христини і Марти‚ які обдарували маму черідкою внуків. Коли Любов Коленська перейшла на пенсію‚ в редакції не забули її працьовитість‚ живе слово. І це слово завжди житиме з нами у численних книжках письменниці. Вічна Їй пам’ять!

 

Коментарі закриті.