21 січня, 2016

Салезіяни провели свято у Львові 

Ікона св. Івана Боска.

ЛЬВІВ. – 14 жовтня 2015 року, свято Покрови Пресвятої Богородиці, залишить незатертий слід у серцях всіх тих, хто замешкує чи відвідує салезіянський комплекс у Личаківському районі міста: церкву Покровy з прибічним монастирем та Молодіжний навчальний центр ім. св. Івана Боска з прибічним Родинним домом-сиротинцем.

Уже в день передсвяття 60 сиріт з своїми вихователями зібрались у просторій бібліотеці Родинного дому, щоб відзначити День захисника України. Заступник директора Родинного дому Василь Писарчук привітав всіх зі святом та попросив о. Євгена Небесняка, що приїхав з Манчестеру, Англія, до Львова у відпустку, відкрити святковим словом академію.

Гість розповів про те, як Мати Божа своїм покровом захищала Почаївський монастир від нападу турків. Пояснив також, як козаки під час знищення Січі взяли зі собою ікону Покрови, яка зберігалася у церкві на Січі, за Дунай, де заснували Задунайську Січ. В кінці він розповів дітям про св. Івана Боска, засновника римо-католицької чернечої конґреґації активного способу життя у 1859 році в Турині – Салезіянського товариства.

Вихователі Родинного дому підготували зі старшими сиротами ряд сценок та пісень на тему козаків.

Наступного дня святкування було продовжене в церкві. Богомольці зібрались на подвір’ї храму перед іконою св. Івана Боска. Єпископ-помічник Київської архиєпархії, cекретар Синоду та адміністратор Патріяршої курії Української Греко-Католицької Церкви Богдан Дзюрах у сослужінні священиків-салезіян оо. Кароля Маніка – провінціяла, Андрія Боднара – пароха церкви та настоятеля Покровської спільноти, багатьох єпархіяльних отців поблагословив ікону з великою радістю усіх.

Відтак всі повернулися до церкви, де була відслужена Літургія. Співав церковний хор. У своїй проповіді владика пояснив значення свята для українського народу, а вже після Літургії закликав вірних склати пожертви на підтримку українського війська, що захищає цілісність України. Люди зібрали 11 тис. грн.

Святковий обід для запрошених відбувся у великій залі Родинного дому, підготовлений у ресторані „Смаколики“, що міститься на першому поверсі Родинного дому. Під час обіду виступили з промовами громадські та церковні діячі. Парох о. А. Боднар висловив щиру подяку Владиці Богданові за те, що він прийняв запрошення бути разом з парафіянами на святі, додякував також всім, які своєю присутністю звеличили цей день.

Коментарі закриті.