2 червня, 2016

Савченко: „Я включаюся в роботу“

Надія Савченко на трибуні Верховної Ради України. (Фото: Володимир Гонтар/УНІАН)

КИЇВ. – Народний депутат України Надія Савченко закликала колеґ-депутатів зробити все можливе, щоб „витягнути“ з полону останнього з українців. Про це вона заявила під час свого першого виступу в сесійній залі Верховної Ради 31 травня.

„Я знімаю свій портрет з трибуни, і міняю його на обличчя хлопців, які будуть дивитися вам в очі‚ які все ще сидять в тилу ворога і борються за нашу Україну. Для того, щоб ви кожен раз, коли будете виступати, розуміли, що не маєте права не витягнути останнього з них“, – заявила Н. Савченко з трибуни Верховної Ради.

Вона сказала: „Я повернулася і включаюся в роботу“.
„Я хотіла б подякувати всім українців, які боролися за мене. Всім українцям, які в світі піднімали свідомість світової спільноти і показували їм, що таке Україна. Я хочу подякувати всім добрим і порядним людям в світі. Хочу попросити вибачення у матері Вадима Пугачова за те, що її син віддав життя за мою волю“, – підкреслила Н. Савченко і зазначила, що не „дасть забути“ всіх тих, хто готовий був жертвувати життям за свободу України – на Майдані в часи Революції Гідности, і зараз, в зоні проведення антитерористичної операції.

„Я не дам вам забути тому, що якщо хтось з вас був на кладовищі, то ви могли відчути те, що відчуваю я: вони не лежать, вони стоять з нами за Україну, і вони не ляжуть в могилу до тих пір, поки ми не отримаємо ту Україну, за яку загинули вони, і про яку мріємо ми“, – сказала Н. Савченко.

„Народ України не дасть нам сидіти в кріслах, якщо ми будемо зраджувати їх. Україна понад усе для тих, хто сидить в цих кріслах. Україна понад життя кожного з нас“, – сказала Н. Савченко і заспівала Національний гимн України.

У короткому привітанні до народних депутатів голова Верховної Ради Андрій Парубій сказав, що Надія Савченко стала незламним символом України.
„У той період, коли Україна була у вогні, боролася проти російського окупанта – понад 700 днів тривала її боротьба. Боротьба всіх нас. І в цій боротьбі Україна і Н. Савченко отримали переконливу перемогу. Сьогодні я маю честь її вітати в залі Верховної Ради України“, – підкреслив А. Парубій.

Коментарі закриті.