5 лютого, 2016

Різдвяні події подарували радість

Виступає дитячий хор української православної катерди св. Івана Хрестителя.

ЕДМОНТОН‚ Альберта

24 січня жителі міста насолоджувалися концертом коляди в Українській католицькій катедрі св. Йосафата‚ який організувало Українське Музичне Товариство (УМТ), а господарем була Українська Католицька єпархія Едмонтону. Свій 37-ий концерт коляди УМТ присвятило 125-річчю прибуття перших переселенців з України до Канади.

Концерт розпочався з спільного виконання коляди „Бог Предвічний”, після чого голова УМТ Люба Бойко-Белл виступила з вступним словом і відзначила, що всі фонди‚ зібрані в цей день‚ будуть передані у фонд проєкту „Міст Надії”, метою якого є надання допомоги сиротам і потребуючим дітям на Україні.

Різдвяний концерт продовжив хор української католицької катедри св. Йосафата (дириґент д-р Меланія Туржон)‚ який виконав коляди‚ традиційні для більшости областей України. Ведуча концерту Ліля Суха (текст Галина Котович) розпочала свою промову віршем „Українське Різдво”‚ який написав у 1963 році о. Севастіян Сабола з Карпатської України‚ більш відомий під псевдом Зореслав, який‚ тікаючи від репресій радянської влади‚ був змушений у 1950-их роках переселитися до США.

Різдвяна сцена за сценарієм о. Петра Бабея у виконанні дитячого хору „Ангелики” та молодіжної капелі „Барвінок” (дириґент Соломія-Марія Бабяк) перенесла присутніх до подій описаних в Євангелії від Луки про народження Сина Діви-Марії.

Наступним виступив хор „Верховина” при Спілці Української Молоді (дириґент Орест Солтикевич)‚ який виконав дві коляди. Дитячий хор Української православної катедри св. Івана Хрестителя (під керівництвом Ірини Криницької) виконав коляди „Прилетіли ангелята” та „Дивная новина”.

Гуцульську коляда „В неділю рано” та коляду „Ой‚ во граді Вифлеємі” виконав гурт „Аксіос“ (дириґент Борис Деров). Дарія Антошко прочитала уривок з книжки відомого члена української громади д-ра О. Талпаша про святкування різдвяних свят в Канаді першими піонерами-переселенцями з України.

Виступили хор парафії св. Василія Великого (дириґент Єлисавета Лісова-Андерсон)‚ збірний український православний хор (Катедра св. Івана, Собор св. Андрея, Парафія св. Антонія під керівництвом Лесі Чумер), український чоловічий хор (дириґент Орест Солтикевича)‚ хор „Дніпро“ (диригент Ірина Шмігельська), вокальна формація „Аколада” (дириґент Галина Лазурко). Хор парафії св. Юрія Переможця (дириґент Ірина Тарнавська) виконав „Новорічну коляду” з дискантом від Наталі Онищук та віншуваннями від Андрія Шиманівки.

Завершився концерт коляд спільним виконанням коляди „Во Вифлеємі“. Успіх концерту забезпечили Л. Бойко-Белл, Л. Суха, Г. Котович. Завдяки спільним зусиллям при дверях було зібрано 3,025 дол. у фонд проєкту „Міст Надії”.

Виступає хор парафії св. Юрія Переможця.

Виступає хор парафії св. Юрія Переможця.

Коментарі закриті.