24 лютого, 2017

Росія судить Україну 

Провідники Росії разом з її провідником Володимиром Путіном від початку Революції Гідности посилили війну проти України усіма засобами, які тільки могли вигадати. Загарбання Криму, війна на Донбасі, викрадення і засудження українців, диверсійні акції, шалена пропаґандистська кампанія – усе це триває і адресоване, передовсім, громадянам Росії, яких влада хоче залякати фальшивим уявленням про небезпеку Евромайдану, небезпечну для самої влади.

Вершиною цих махінацій став судовий процес проти України, проведений 15 грудня 2016 року в Дорогомилівському районному суді Москви за позовом колишнього народного депутата Володимира Олійника, який втік до Росії від українського народу разом з колишнім президентом Віктором Януковичем та його прибічниками, котрі виступили на суді як свідки „державного перевороту“. У своєму рішенні суд занотував‚ що в сучасній Україні ніби не ґарантується право на життя і збереження здоров’я‚ здійснюються тортури‚ вбивства і терористична діяльність‚ свідомо обмежується та утискується за національною ознакою діяльність преси‚ триває кримінальне переслідування громадян за політичні переконанння. Доказом цих дій суд визнав публікації засобів масової інформації Росії‚ які суд вважає незалежними. Суд визнав‚ що „здійснення державного перевороту в Україні в лютому 2014 року є загальновідомим і дійсним фактом, а тому не потребує додаткового процесуального доведення“. Таке рішення доводить повну правову неспроможність московських суддів і їхню політичну необ’єктивність.

Насправді у Києві ніхто не усував тодішнього президента‚ уряд чи народних депутатів від виконання ними службових функцій. Вони самочинно втекли до Росії і покинули свою державу напризволяще. 20 лютого 2014 року після кривавих подій на Майдані Верховна Рада прийняла постанову про забезпечення спокою у столиці‚ а 21 лютого В. Янукович і провідники опозиції підписали угоду про вреґулюванння кризи і відновлення Конституції України 2004 року для врівноваження повноважень президента, уряду і парляменту. В. Янукович угоду підписав, а сам відразу утік до Харкова‚ потім – до Росії. 22 лютого 2014 року Верховна Рада прийняла постанову про самоусунення президента від виконання його повноважень і призначення позачергових виборів. Отже‚ ніхто В. Януковича з посади не усував: він „самоусунувся“‚ тому вибори стали державною необхідністю.

Верховна Рада виявила високий рівень конституційної дисципліни, обрала вірний шлях і тепер жоден суд не може закинути Україні звинувачення у „державному перевороті“. Крім московського суду‚ який скористався заявами московської преси‚ котра вже 22 лютого 2014 року почала поширювати термін „відставки“ як синонім самоусунення. Жодної відставки В. Януковича не було. Це вигадка російських журналістів і суддів‚ щоб представити В. Януковича і його групу жертвами уявної змови. Це чергова провокація Росії проти України. Проте вона дала й позитивний вислід: суспільство ще раз переконалося‚ що В. Янукович‚ В. Олійник та решта „свідків“ на псевдосуді насправді зрадили Україну і заслуговують на всенародну зневагу.

Коментарі закриті.