10 березня, 2017

Росія поставляє на Донбас озброєння

Схема російської військової техніки на Донбасі Міжнародної спільноти „InformNapalm“. (Фото: Макс Авдеєв)

КИЇВ. – Міжнародна спільнота „InformNapalm“ визначила вже 41 тип озброєння та спеціяльної техніки Російської Федерації на Донбасі.

Про це 7 березня повідомила спільнота у відповідь на заяви Росії в суді в Газі про озброєння в шахтах Донбасу. „База даних „InformNapalm“ з фактами ідентифікації російських типів озброєння на Донбасі постійно розширюється і поповнюється. Якщо у жовтні 2016 року в ній було 33 типи російської техніки, то оновлена наприкінці січня 2017 року версія має вже 41 позицію”, – йдеться у повідомленні.

Ці дані підкріплені розслідуваннями „InformNapalm“ з фото- і відеоматеріялами. Це доводить, що Росія систематично забезпечувала і продовжує забезпечувати терористів та своїх військовослужбовців на Донбасі сучасною військовою технікою. Більша частина техніки – порівняно нові зразки, які надійшли на озброєння Збройних сил Росії у період з 2004 до 2015 роки. Ця військова техніка не виробляється в Україні, більшість ніколи в Україну не імпортували, тому вона не могла опинитися у ворога як воєнний трофей.

 

Коментарі закриті.