7 квітня, 2017

Росія збільшує військо на кордоні з Україною 

Перший заступник міністра оборони Іван Руснак. (Фото: „Укрінформ“)

КИЇВ. – Росія зосередила біля кордонів з Україною близько 18 тис. військовослужбовців та велику кількість військової техніки. Про це заявив Перший заступник міністра оборони Іван Руснак 5 квітня під час засідання Міжпарляментської ради Україна-НАТО в Києві.

„На території Російської Федерації у безпосередній близькості до кордону України на сьогодні розгорнуто підрозділи російських Збройних сил чисельністю понад 18 тис. військовослужбовців, близько 1‚370 танків та бойових броньованих машин, біля 300 артилерійських систем та систем залпового вогню, близько 700 бойових літаків та вертолетів, 24 бойові кораблі“, – розповів він. Військові машини прибувають на залізничний двірець села Покровське‚ Ростовська область. Відеофільм з бронетехнікою опублікувало міжнародне інформаційне аґентство „Reuters“.

За інформацією Міністерства оборони, Росія випробує в Україні нові форми і способи ведення бойових дій, новітні зразки озброєння та військової техніки. До кінця 2018 року Генеральний штаб Збройних сил Росії плянує повністю розгорнути дві армії у Воронезькій та Ростовській областях. Інспекційна група з представників України, Канади і Данії виявила‚ що поблизу кордонів з Україною формується 150-та мотострілецька дивізія, яка налічує понад 10 тис‚ військовослужбовців.

І. Руснак також додав, що російська влада посилює мілітаризацію Криму – кількість російських військових на півострові становить 24 тис. осіб. Російський військовий континґент у Придністровському районі Молдови, який становить 1,000 осіб, може в будь-який час бути використаним для атаки на Україну. Для вторгнення в Україну може бути використана територія Білорусі. За пляном російсько-білоруських навчань „Запад 2017“ передбачено маштабне переміщення військ із Росії до Білорусі з використанням приблизно 4,000 залізничних вагонів.

„Не виключено, що Росія може використовувати проведення навчань для чергових провокацій на території України та країн Балтії“, – заявив він.

(„Укрінформ“, „Інтерфакс-Україна“‚ ВВС)

Коментарі закриті.