8 січня, 2016

Росія вкрала бурові установки 

ОДЕСА. – Донедавна в морській економічній зоні України, на Одеському газовому родовищі в акваторії Чорного моря, працювали бурові установки „Петро Годованець“ і „Україна“, які належать „Чорноморнафтогазу“. І раптом росіяни 14 грудня 2015 року самовільно перемістили їх до берегів анексованого Криму.

Таке переміщення загарбники пояснили „підвищеною терористичною загрозою“ і заявили, що бурові установки перебували у невтральних водах з невизначеним статусом. Але зовсім не так за міжнародними законами.

Морська охорона Державної прикордонної служби України виявила ще одне грубе порушення норм міжнародного морського права і законодавства України, – в зоні одеського газового родовища Росія установлює плятформу для видобутку нафти „Таврида“‚ яка раніше знаходилася в районі Криму і була захоплена в під час окупації півострова.

Міністерство закордонних справ України розцінило переміщення Росією бурових установок у Чорному морі як грабіж. В його офіційній заяві сказано: „Розцінюємо зухвалу зміну російською стороною розташування у Чорному морі двох бурових установок В-312 і В-319 та нафтовидобувної плятформи „Таврида“, які є власністю України, як черговий епізод широкомаштабного грабежу майна і природних ресурсів, що скоюється державою-аґресором“.

Коментарі закриті.