8 березня, 2016

Росія виступила проти Джамали

 

КИЇВ. – 25 лютого у російській пресі пісня Джамали „1944“ викликала обурення: її називають відверто антиросійською та закликають Київ не перетворювати конкурс „Евробачення“ на „фарс“. Особливо гнівними виявилися публікації прокремлівської газети „Комсомольская правда“, яка вважає, що Джамала перемогла у відборі тільки завдяки тому, що її пісня є проти Росії. Видання також звинувачує співачку в спекулюванні на темі депортації, нагадуючи, що кілька років тому Джамала вже брала участь у відборі на „Евробачення“, але зі значно позитивнішою піснею. До речі, у статті газета утрималася від згадки терміну „депортація“, назвавши події 1944 року „переселенням“ кримських татар.

Фінал „Евробачення-2016“ відбудеться у Стокгольмі у травні. Співачка Джамала здобула право представляти Україну у Стокгольмі з піснею про історію власної сім’ї і трагічну депортацію кримськотатарського народу. Европейські та американські газети побачили у пісні досить очевидний натяк на анексію Криму Росією у 2014 році. „Хоча в пісні немає прямої згадки про анексію Криму у 2014 році Джамаладінова, яка виступає під псевдонімом Джамала, не залишила нікому сумнівів у своїх симпатіях“, – пише „Daily Telegraph“.

У американської „New York Times“ підтекст пісні здивування не викликав, адже події в Україні неодноразово надихали музикантів на композиції із соціяльним та політичним змістом. Серед таких артистів газета називає головних зірок України – від „Океану Ельзи“ до Руслани.

Коментарі закриті.