1 вересня, 2016

Російські війська збільшили обстріли та штурмові дії

КИЇВ. – За період 23-29 серпня у зоні антитерористичної операції російсько-окупаційні війська здійснили 495 обстрілів та штурмових дій, порівняно з 441 минулого тижня. Найбільш напружена ситуація – під Авдіївкою‚ де 28 серпня противник використав до шести тонн набоїв та мін великого калібру, а також п’ять тонн ракет „Ґрад“. При цьому зросла ефективність артилерійського вогню та скоротився час його кореґування завдяки використанню безпілотників, збільшенню кількости кадрових російських військових і курсантів.

За тиждень українська розвідка зареєтрувала 55 фактів порушення Мінських угод з боку бойовиків щодо відведення важкого озброєння. У 15-кілометровій „зоні безпеки“ виявили 72 танки та шість мінометів, зареєтрувала використання новітніх засобів радіо-електронної боротьби, занотовано постачання озброєння та військової техніки з Росії на окуповані території, у тому числі безпосередньо до лінії зіткнення залізничними та автомобільними шляхами у підрозділи та на склади. 23-29 серпня на окуповані території з Росії доставили понад 1,200 тонн боєприпасів, 660 тонн матеріяльно-технічних засобів та провіянту, а також 2,500 тонн пально-мастильних матеріялів.

З 1 серпня командування з’єднань і частин Росії проводить бойове злагодження батальйонів з безпосередньою участю російських військових інструкторів. Підрозділи 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти відпрацьовували висадку десанту у районі Безіменного. Також ідентифікували російських військовослужбовців, причетних до загибелі цивільних мешканців‚ коли у ніч на 27 квітня поблизу контрольного пункту „Новотроїцьке“ було здійснено підрив двох цивільних автомобілів, у результаті чого загинуло чотири та поранено сім мирних жителів.

В окупованому Криму 25-31 серпня провели раптову перевірку бойової та мобілізаційної готовности війська у рамках навчань „Кавказ-2016“. Загалом задіяні близько 100 тис. військових, понад 10 тис. одиниць озброєння та військової техніки, 60 надводних кораблів та 400 літаків і вертолетів. Росія перекидає на півострів додаткові сили.

9 вересня Міністерство оборони Росії плянує прес-брифінґ щодо навчання „Кавказ-2016“ для військово-дипломатичного корпусу, акредитованого в Російській Федерації. У такий спосіб режим Володимира Путіна в черговий раз намагатиметься використати перебування офіційних чужоземних представників на півострові для легалізації та визнання легітимності „приєдання“ Криму до Росії.

Вадим Скібіцький, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, подав ці інформації 30 серпня під час прес-брифінґу в Українському кризовому медіяцентрі.

Коментарі закриті.